Определение №60816/15.12.2021 по дело №2548/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60816

  гр. София, 15 декември 2021 г.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на девети декември през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело № 2548 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на С. Т. Т., подадена чрез адв. П. П. срещу решение № 29/14.04.2021 г., постановено по възз. гр. дело № 112/2021 г. на Сливенския окръжен съд. С обжалваното въззивно решение, при постановена отмяна на обжалваната част от първоинстанционното решение № 1/08.01.2021 г. по гр. дело № 2945/2020 г. на Сливенския районен съд, въззивният съд е определил режим на лични контакти между малолетното дете на страните Р. С. Д. и бащата С. Ж. Д., както следва: всяка първа и трета събота и неделя от всеки месец от 9 ч. до 17 ч. през всеки от дните (без преспиване) – до навършване на петгодишна възраст на детето, а след тази дата – всяка първа и трета събота и неделя от всеки месец от 9 ч. в събота до 17 ч. в неделя (с преспиване); за календарната 2021 г. – две седмици през лятото, несъвпадащи с годишния платен отпуск на майката (жалбоподателката), а за всички следващи години – един месец през лятото, несъвпадащ с годишния платен отпуск на майката.

  Касационната жалба е процесуално допустима – подадена е в срок от процесуално легитимирано за това лице срещу подлежащо на касационно обжалване въззивно решение. В жалбата се излагат оплаквания и доводи за неправилност на обжалваното решение, поради съществено нарушение на съдопроизводствените правила, необоснованост и нарушение на материалния закон – касационни основания по чл. 281, т. 3 от ГПК.

  В изложението по чл. 284, ал. 3, т. 1 от ГПК на жалбоподателката С. Т. (също подписано от адв. П.) не е формулиран материалноправен или процесуалноправен въпрос по чл. 280, ал. 1 от ГПК; единствено е цитирана практика на ВКС и буквално са преповторени оплакванията за неправилност на въззивното решение, изложени в касационната жалба.

  Ответникът по касационната жалба С. Д. в отговора си излага становище и доводи, че няма основание за допускане на касационното обжалване, както и за неоснователност на жалбата.

  Настоящият състав на ВКС намира, че не следва да се допуска касационното обжалване на въззивното решение, като съображенията за това са следните:

  Както вече беше посочено, в изложението към касационната жалба не е формулиран материалноправен или процесуалноправен въпрос, който да е ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари