Определение №60717/01.11.2021 по дело №3975/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60717

  София, 01.11. 2021 г.

  Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и пети октомври през две хиляди двадесет и първата година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

  ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр.д. № 3975 по описа на четвърто гражданско отделение на ВКС за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационната жалба на А. Я. А., с адрес в [населено място], представляван от адв. П. Н., против въззивното решение № 852 от 7 май 2021 г., постановено по в.гр.д. № 3058/2020 г. по описа на Окръжен съд Варна, в частта с която е потвърдено решение № 205 от 10 август 2020 г., постановено по гр.д. № 1394/2018 г. по описа на Районен съд Провадия, с което на основание чл. 127, ал. 2 СК, вр. чл. 59 СК, упражняването на родителските права по отношение на детето М. А. Я., родено на ......... г., е предоставено на майката Г. Г. Г., при която е определено и местоживеенето на детето, бащата е осъден да заплаща в полза на детето, чрез неговата майка и законен представител, издръжка в размер на 180 лева месечно, считано от 08.07.2019 г., с падеж до 20-то число на месеца, за който се дължи, ведно със законната лихва за всяка забавена вноска, до настъпване на законно основание за нейното изменение или прекратяване, и са отхвърлени предявените от А. искове с правно основание чл. 127, ал. 2 СК, вр. чл. 59 СК. Въззивното решение се обжалва и в частта, с която е определен следният режим на лични отношения на бащата А. Я. А. с детето: до навършване на седемгодишна възраст - всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 ч. до 18:00 ч., през Коледните празници – на всяка четна година три дни при бащата, през Новогодишните празници - всяка нечетна година три дни при бащата, през Великденските празници - всяка четна година три дни при бащата, две седмици през лятото, когато майката не ползва платен годишен отпуск; след навършване на седемгодишна възраст - всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 ч. до 18:00 ч., през Коледните празници – на всяка четна година при бащата, през Новогодишните празници - всяка нечетна година при бащата, през Великденските празници - всяка четна година при бащата, както и един месец през лятото, когато майката не ползва платен годишен отпуск.

  Касационната жалба съдържа оплаквания, че въззивният съд не е изпълнил задълженията си за събиране и обсъждане на всички доказателства по делото, поради което ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари