Определение №60661/01.10.2021 по дело №1151/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60661

  гр.София, 01.10.2021 г.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето отделение на Гражданска колегия в закрито съдебно заседание на тридесети септември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Томов

  ЧЛЕНОВЕ: Драгомир Драгнев

  Геновева Николаева

  като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. № 1151 по описа за 2021 г. приема следното:

  Производството е по реда на чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Булмаркет рейл карго“ ЕООД против решение № 1835 от 22.12.2020 г., постановено по гр. д. № 3415 по описа за 2020 г. на Варненския окръжен съд, 5-ти състав, с което е потвърдено решение № 260545 от 06.10.2020 г. по гр. д. № 5203 по описа за 2020 г. на Варненския районен съд, 16-ти състав, за отмяна на дисциплинарното уволнение на К. З. И., извършено със заповед № 13 от 19.05.2020 г. и за възстановяването му на заеманата преди уволнението длъжност.

  Касаторът твърди, че решението на Варненския окръжен съд е неправилно поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост - основания за касационно обжалване по чл. 281, ал. 1, т. 3 от ГПК. Като основания за допускане на касационното обжалване сочи очевидна неправилност и т. 1 на чл. 280, ал. 1 от ГПК по следните въпроси:

  1. Възможно ли е мотивирането за обстоятелства, поради които е издадена заповедта за уволнение да се съдържа и в друг документ, към който препраща заповедта, след като същият документ е станал достояние на работника или служителя?

  2. Допустимо ли е до срока за подаване на въззивна жалба да се сочат, допускат и събират всички допустими и необходими доказателства, които се отнасят за обстоятелствата, настъпили след приключването на съдебното дирене в първата инстанция до подаването на въззивната жалба?

  К. З. И. застъпва становището, че не са налице предвидените в закона основания за допускане на касационно обжалване на решението на Варненския окръжен съд, като оспорва касационната жалба и по същество.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл. 283 от ГПК от легитимирана страна срещу подлежащ на касационно разглеждане съдебен акт. По предварителния въпрос за допускане на касационното обжалване Върховният касационен съд намира следното:

  К. З. И., изпълняващ по силата на безсрочен трудов договор длъжността „маневрен стрелочник“ в „Булмаркет рейл карго“ ЕООД, е бил дисциплинарно уволнен със заповед № 13 от 19.05.2020 г. Причината за уволнението е, че на 9.4.2020 г. в 6,40 часа при направен обход от пазача на фирма „Варна сторидж“ служителят е ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари