*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  5

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 606

  София, 04.07.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на осми юни две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 631 по описа на Върховния касационен съд за 2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационни жалби, подадени от Б. Б. К., чрез адв. Пл. Б. и от К. Л. И., чрез адв. В. Й., против въззивно решение № 260152 от 12.05.2021 г., постановено по в. гр. д. № 20/2021 г. по описа на Софийски окръжен съд, с което е потвърдено решение № 66 от 29.06.2020 г. по гр. д. № 512/2019 г. по описа на Районен съд - Елин Пелин, с което е отхвърлен предявеният от К. Л. И. против Б. Б. К. главен иск с правно основание чл. 51, ал. 4, вр. с чл. 59, ал. 9 СК, с който се иска изменение на влязлото в сила решение № 158 от 19.10.2018 г. по гр. д. № 758/2018 г. по описа на Районен съд - Елин Пелин, поправено с решение за поправка на фактическа грешка от 13.11.2018 г., постановено по същото дело, в частта относно режимa на лични контакти спрямо децата К. Б. К. и Р. Б. К. с бащата и е уважен предявеният от Б. Б. К. насрещен иск, с който се иска изменение на цитираното решение на Районен съд - Елин Пелин, като е разширен режима на лични контакти на децата с баща им. С постановеното решение са присъдени съдебни разноски.

  Касаторът Б. Б. К. обжалва решението с искане да му се предостави упражняването на родителските права по отношение на двете деца. Поддържа, че са налице основанията за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК.

  Постъпил е писмен отговор от насрещната страна К. Л. И., в който оспорва жалбата.

  Касаторът К. Л. И. обжалва решението касателно определения режим за лични контакти на децата с бащата. Сочи, че са налице основанията за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1 и чл. 280, ал. 2, предл. 2-ро ГПК.

  Постъпил е писмен отговор от насрещната страна Б. Б. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари