Определение №60473/31.12.2021 по дело №2908/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60473

  гр. София, 31.12.2021 год.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, ІІ гражданско отделение, в закрито заседание на шести декември две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

  ЧЛЕНОВЕ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ГЕРГАНА НИКОВА

  като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. № 2908 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година на ІІ г. о. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288, във вр. с чл. 280 ГПК.

  С решението от 3.07.2020 год. по гр. д. № 9802/2019 год. Софийски градски съд, като въззивна инстанция, е потвърдил първоинстанционното решение от 21.03.2019 год. по гр. д. № 77902/2015 год. на Софийския районен съд, с което е отхвърлен предявения от А. А. К. от [населено място] срещу Л. К. С. от същия град, при участието на трети лица, помагачи – А. И. С. и К. К. Б., иск по чл. 76 ЗС за предаване на отнетото по скрит начин владение върху недвижим имот – апартамент в [населено място],[жк], [жилищен адрес] вх. „Г”, ап. 79, състоящ се от две стаи, кухня, сервизни помещения, със застроена площ 46.46 кв. м., с избено помещение № 10 с полезна площ 3.14 кв. м.

  Въззивното решение се обжалва с касационна жалба в срока по чл. 283 ГПК от ищцата А. А. К., чрез пълномощника й адв. Б. З., с оплаквания за неговата неправилност поради нарушение на материалния закон и съществено нарушение на съдопроизводствените правила – касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК, с искане за отмяната му като неправилно и вместо това бъде уважен иска по чл. 76 ЗС, ако се приеме, че не са допуснати нарушения на съдопроизводствените правила. Касаторката претендира присъждане на разноските съобразно представен списък.

  В приложеното изложение същата обосновава наличието на основанията по чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК за допускане на касационното обжалване на решението по поставените правни въпроси. Позовава се и на очевидна неправилност на обжалваното въззивно решение.

  Ответникът Л. К. С., както и третото лице помагач – А. И. С. не са взели становище по касационната жалба.

  В подадения писмен отговор К. К. Б., също трето лице помагач, чрез пълномощника й адв. В. С. оспорва наличието на основания за допускане на касационното обжалване, респ. оспорва жалбата като неоснователна.

  Върховният касационен съд в настоящият си съдебен състав, като прецени данните ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари