Определение №60471/15.12.2021 по дело №962/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60471

  гр. София, 15.12.2021г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, ВТОРО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на двадесет и четвърти ноември през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова ч.т.д. № 962 по описа за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 248 от ГПК.

  Молителите и частни жалбоподатели К. Ч. О. и Х. О. чрез адвокат В. Я. искат изменение на постановеното определение № 234 от 27.05.2021 г. по настоящето дело, в частта за дължимите им разноски. Изложени са съображения, че частната жалба е уважена изцяло и с оглед резултата от делото са им присъдени разноски. Но в присъдените разноски не били включени разноски от 696 лв с ДДС, заплатено адвокатско възнаграждение за представителство пред втората инстанция и заплатена държавна такса в размер на 15 лв. Списък с разноски и доказателства за това били представени пред въззивния съд. Молят да се допълни определението, като се присъдят посочените разноски, сторени пред въззивния съд.

  Ответникът „Банка ДСК“ АД оспорва молбата. Счита, че искането не е своевременно направено.

  Върховният касационен съд, състав на Второ търговско отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

  Молбата, с която е сезиран, на основание чл. 248 от ГПК, настоящият съдебен състав за изменение на определението, постановено по настоящето дело на 27.05.2021 г. е подадена чрез електронна поща на 25.06.2021 г., в прикачен файл Постановеното по делото определение от 27.05.2021 г. не подлежи на обжалване. Молбата е подадена в предвидения в чл. 248, ал.1 от ГПК срок, едномесечен от постановяване на акта. Следователно е допустима. Но същата като подадена по електронна поща на електронния адрес на ВКС, [електронна поща] не е в писмена форма и не е подписана. Същата не носи електронен подпис на упълномощения от молителите адвокат, посочен като подател на молбата адв. В. Я.. Поради това с разпореждане от 29.09.2021 г. съдията докладчик е постановил да се изпрати съобщение до молителите чрез адвокат В. Я., да подпишат молбата, подадена на основание чл. 248 от ГПК чрез електронна поща.

  Постъпило е електронно писмо на електронния адрес на ВКС, отново с приложена молба на молителите чрез адвокат Я. за изменение на определението на основание чл. 248 от ГПК. Молбата е постъпила в съда на 08.10.2021 г. чрез електронна поща, получена на адреса на ВКС, [електронна поща]. В електронното писмо е посочено, че е относно молба по ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари