*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60468

  гр. София, 07.10. 2021 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение в закрито заседание на двадесет и осми септември през две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: АННА БАЕВА

  ВЕРОНИКА НИКОЛОВА

  като изслуша докладваното от съдия Емилия Василева т. дело № 1705 по описа за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 във връзка с чл. 280, ал. 1 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на ответника „Верди Логистик“ ЕООД, [населено място], област Пловдивска чрез процесуален представител адв. Г. К. срещу решение № 10 от 07.05.2021 г. по т. дело /н./ № 256/2021 г. на Апелативен съд Пловдив, Търговско отделение, 3 състав, с което е потвърдено решение № 260097 от 05.03.2021 г. по т. дело № 188/2020 г. на Пловдивски окръжен съд, Търговско отделение, 16 състав. С потвърдения първоинстанционен съдебен акт е обявена неплатежоспособността на „Верди Логистик“ ЕООД с начална дата 31.12.2018 г., открито е производство по несъстоятелност по отношение на посоченото дружество, постановени са обща възбрана и запор върху имуществото му, прекратяване дейността на предприятието, дружеството е обявено в несъстоятелност, производството по несъстоятелност е спряно и на длъжника и кредиторите е указано, че ако в едногодишен срок от обявяване на решението в търговския регистър никой от тях не поиска възобновяване на производството с внасяне по сметка на ОС Пловдив на първоначални разноски в размер 4 000 лв., производството по несъстоятелност ще бъде прекратено и ще бъде постановено заличаване на длъжника от търговския регистър.

  Касаторът прави оплакване за нищожност, евентуално недопустимост и евентуално неправилност на въззивното решение поради нарушение на материалния закон, съществено нарушение на съдопроизводствените правила и необоснованост. Поддържа становище, че обжалваният съдебен акт страда от липса на мотиви, защото въззивният съд не е направил пълен и логически обоснован анализ на всички приобщени по делото доказателства, на всяко едно поотделно и на всички заедно в тяхната съвкупност. Излага доводи за допускане на касационното обжалване на въззивното решение на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК – въззивният съд е разрешил в противоречие с практиката на ВКС съществен процесуален въпрос; липсват мотиви и не са ясни фактическите и правни основания, на които съдът е основал своето решение. Посочил е противоречие с решение № 752/18.11.1988 г. на Пленум на ВС и решение № 218/02.01.2019 г. по гр. д. № 2033/2018 г. на ВКС, ГК, III г. о.

  Ответникът Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, [населено място] не изразява становище по касационната жалба.

  Върховният касационен съд, Търговска колегия, състав на Второ ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари