Определение №60465/22.12.2021 по дело №2972/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60465

  гр. София, 22.12.2021 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на десети ноември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН СТОЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  изслуша докладваното от съдията Пламен Стоев гр.д. № 2972/2021г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на К. Б. С. от [населено място], Р. област срещу въззивно решение № 47 от 31.03.2021 г., постановено по в.гр.д. № 88/2021 г. на Русенския окръжен съд, с оплаквания за неправилност поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост - касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК.

  С обжалваното решение въззивният съд е потвърдил решение № 260044 от 30.10.2020 г. по гр. д. № 700/2018 г. на Беленския районен съд в частта, с която е отхвърлен предявеният от К. Б. С. против И. Г. С., С. К. С., Б. К. С. и М. С. С. иск с правна квалификация чл. 124, ал. 1 ГПК за признаване правото на собственост на ищеца по отношение на недвижим имот – жилище, с площ от 122 кв.м, находящо се на първи подземен етаж от пететажна жилищна сграда, с идентификатор ****, находящо се в [населено място], Р. област, [улица] състоящо се от хол, две спални, кухня, баня, тоалетна, перално помещение и килер, както и в частта, с която е допуснато извършването на съдебна делба на имота между И. Г. С. и С. К. С. с квота 1/2 ид. част в режим на СИО и Б. К. С. и М. С. С. с квота 1/2 ид. част в режим на СИО.

  По делото е установено, че ищците в първоинстанционното производство по иска за делба И. Г. С. и С. К. С. и ответниците Б. К. С. и М. С. С. /вторият и третият ищец са братя, а първата и четвъртата ищца съответно са техни съпруги/ са придобили при равни права правото на собственост върху празно дворно място в [населено място], с площ 580 кв. м., представляващо парцел ** в кв. 56 по плана на града, а по КККР на [населено място] – ПИ с идентификатор ***, с площ 473 кв.м, за което е съставен нот.акт № 117/1979г. Същите са изградили двуфамилна жилищна сграда с площ 110 кв.м в собственото си дворно място, съгласно дадено строително разрешение от 30.07.1980 г. от ОНС – Бяла и протокол за дадена строителна линия от Служба „Кадастър и регулация“. С нотариално заверен на 29.06.1984 г. договор за ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари