Определение №60452/16.12.2021 по дело №2927/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60452

  гр. София, 16.12.2021 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Второ отделение на Гражданска колегия, в закрито заседание на осми ноември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

  ЧЛЕНОВЕ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ГЕРГАНА НИКОВА

  разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гражданско дело № 2927 по описа за 2021 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството e по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх.№ 10468 от 01.06.2021 г., подадена от С. Х. Й. чрез адвокат Е. С. от АК – В. против въззивно Решение № 849 от 07.05.2021 г. по в.гр.д.№ 3146/2020 г. на ОС - Варна.

  Ответниците по касация М. С. Н. и Н. Б. Н. са подали отговор на касационната жалба чрез адвокат В. Б. от АК – В.. Възразяват срещу искането за допускане на касационно обжалване, както и срещу основателността на жалбата. Претендират разноски.

  Ответницата по касация Ц. Н. К. е подала отговор на касационната жалба чрез адвокат А. К. от АК – В.. Възразява срещу искането за допускане на касационно обжалване, както и срещу основателността на жалбата. Претендира присъждането на възнаграждение по чл. 38, ал. 1, т. 2 ЗАдв.

  По заявените основания за допускане на касационното обжалване, съставът на Върховния касационен съд, Второ гражданско отделение, намира следното:

  С обжалваното решение е потвърдено Решение № 3489 от 27.07.2020 г. по гр.д.№ 788/2020 г. по описа на РС – Варна, с което: 1) е отхвърлен предявения от настоящия касатор срещу Б. Х. К. (починала в хода на процеса и заместена от наследника си Ц. Н. К.), М. С. Н. и Н. Б. Н. положителен установителен иск за собственост за приемане за установено в отношенията между страните, че ищецът С. Х. Й. е собственик на 1/2 ид. част от имот, представляващ ПИ с идентификатор № *** по КККР, одобрени със Заповед № РД-18-18 от 06.03.2015 г. на ИД на АГКК, находящ се в [населено място], общ. А., В. област, [улица], с площ по скица от 459 кв.м., при граници: ПИ с идентификатори №№ ***; ***; *** и ***, при твърдения за придобиване на собствеността по давност, въз основа на владение, осъществявано в периода от 1994 г. до датата на подаване на исковата молба – 22.01.2020 г.; 2) е отхвърлен предявения от С. Х. Й. срещу Б. Х. К. (заместена от наследника си Ц. Н. К.) и срещу М. С. Н. положителен установителен иск за собственост за приемане за установено в отношенията между страните, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари