Определение №60445/13.12.2021 по дело №3142/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60445

  София, 13.12.2021 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на шестнадесети ноември през две хиляди и двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр.д. № 3142 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Българо руски информационен център“ ЕООД, подадена чрез пълномощника адв. Д. К., против решение II-189 от 20.04.2021 г., постановено по гр.д. № 1659 по описа за 2020 г. на Окръжен съд-Бургас, с което е потвърдено решение № 65 от 23.03.2020 г. по гр.д. № 167/2019 г. на Районен съд-Поморие, с което е определено в поземлен имот с идентификатор *** по КККР на [населено място], с площ от 468 кв. м., собственост на ответника „Българо руски информационен център“ ЕООД, право на ползване на А. В. Г., В. М. Г., М. Й. Р. и Т. Н. Р. върху прилежаща площ, графично отразена оцветена в син цвят на скица-приложение № 3 от заключението на вещото лице, към сграда с идентификатор **** по КККР на [населено място], построена в източната част на самия имот, като така определената прилежаща площ да се ползва за достъп до външните стени на сградата при необходимост от поддръжка или ремонт на същата и закрепените към нея съоръжения и доколкото това е необходимо за ползване от ищците по предназначение на собствените им самостоятелни обекти в сградата и „Българско руски информационен център“ ЕООД е осъдено да премести оградата, поставена на западната стена на сграда с идентификатор ****от мястото, където се намира понастоящем на западната граница на определената прилежаща площ на сградата, графично отразена оцветена в син цвят на скицата – приложение № 3 към заключението на вещото лице.

  А. В. Г., В. М. Г., М. Й. Р. и Т. Н. Р. са подали чрез пълномощника си адвокат Т. И. писмен отговор в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, в който оспорват наличието на основание за допускане на касационно обжалване, като претендират възстановяване на направените разноски.

  За да се произнесе по наличието на основание за допускане на касационно обжалване на въззивното решение, съдът съобрази следното:

  Окръжният съд е приел за установено, че ищците са собственици на самостоятелни обекти в изградената в поземления имот, собственост на ответното дружество с идентификатор ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари