*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 604

  София, 04.07. 2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и пети май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 267 по описа на Върховния касационен съд за 2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба, подадена от Р. М. Д., чрез процесуален представител адв. С. Н., против въззивно решение № 64 от 27.10.2021 г., постановено по в. гр. д. № 262/2021 г. по описа на Окръжен съд - Силистра, с което е потвърдено решение № 219 от 27.05.2021 г. по гр. д. № 1184/2020 г. на Районен съд - Силистра, с което е упражняването на родителските права върху детето Д. Р. М. е предоставено на майката Н. Р. А., определено е местожителството на детето по местожителството на майката и режим на лични отношения на бащата с детето, както следва: всяка първа и трета седмица от месеца от 09.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, както и един месец през лятото, когато майката не ползва платен годишен отпуск и бащата е осъден да заплаща месечна издръжка в размер на 200 лева, считано от датата на влизане на настоящото решение в сила до настъпване на обстоятелство, изключващо плащането, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска и разноски в производството. С решението на основание чл. 138а СК съдът е задължил страните да ползват социални услуги, предложени от ДСП - [населено място].

  Касаторът счита, че са налице основанията за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1, т. 3 и ал. 2, предл. 3 ГПК.

  Ответникът по жалбата Н. Р. А. в писмен отговор, подаден чрез процесуален представител адв. В. П., оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване. Претендира разноски.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл. 283 от ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирана страна, която има интерес от обжалването и е процесуално допустима.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр. отделение на ВКС, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл. 280, ал. 1 ГПК намира:

  Въззивният съд е приел, че майката е тази, която има в по ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари