Определение №60381/08.11.2021 по дело №2878/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  9

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60381

  София, 08.11.2021 година

  Върховният касационен съд, Първо гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и осми октомври през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Маргарита Соколова

  ЧЛЕНОВЕ: Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  при секретар

  като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова

  гражданско дело № 2878 от 2021 година, и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба с вх.№315131/10.05.2021г., подадена от С. П. Й., чрез процесуалните ѝ представители адв.В. А. и адв.С. А., двамата от САК, срещу решение №262146, постановено на 31.03.2021г., от Софийски градски съд, ГО, II Б въззивен състав по в.гр.д.№14513/2019г., потвърждаващо решението на първоинстанционния съд в частта, с която С. П. Й. е осъдена да заплати на Д. В. К. сумата от 18 140 лв. за уравнение на дела ѝ, заедно със законната лихва, считано от влизане в сила на решението за възлагане до окончателното изплащане, и на С. В. К. – сумата от 18 140 лв. за уравняване на дела ѝ, заедно със законната лихва, считано от влизане в сила на решението за възлагане до окончателното изплащане, както и в частта, с която С. П. Й. е осъдена да заплати на Д. В. К. сумата от 7 387.20 лв. и на С. В. К. – сумата от 7 387.20 лв., представляваща обезщетение за лишаването им от ползване на допуснатия до делба и поставен в дял на С. П. Й. недвижим имот: първи етаж от югоизточен близнак от двуетажна сграда близнак с помещенията в сутерена с югоизточно изложение, със застроена площ на близнака от 75 кв.м., който етаж се състои от стая, дневна, кухня и коридор, заедно със съответните идеални части от общите части на сградата и 1/4 идеална част от дворното място, в което е построен, находящо се в [населено място], [улица], представляващо УПИ ..... от кв.....по плана на [населено място], местност „кв.М.“, с площ от 600 кв.м., имот с идентификатор ...., в периода 04.07.2013г. – 14.05.2018г., ведно със законната лихва от 14.05.2018г. до окончателното плащане.

  В изложението към касационната жалба се поддържа, че са налице предпоставки за допускане на касационно обжалване по смисъла на чл.280, ал.1, т.1-3 ГПК.

  Излагат се съображения, че постановеното от въззивния съд решение е в противоречие със съдебната практика и материалния закон; че при постановяването му съдът е допуснал съществени нарушения на съдопроизводствените правила; че изводите на съда, свързани с неправилна оценка за характеристиката и стойността на сградата и тази на земята, а също и за размера на обезщетението и неползването на същия са неправилни и необосновани; че съдът неправилно е заложил единствено на заключението на вещото лице ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари