Определение №60380/02.11.2021 по дело №2846/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60380

  София, 02.11.2021г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, ГК, ІІІ г.о., в закрито заседание на двадесет и шести октомври през две хиляди дванадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

  ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

  изслуша докладваното от съдията Бояджиева ч.гр.дело № 2846 по описа за 2021 година и за да се произнесе,взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 274, ал. 3 ГПК.

  Образувано е по частни касационни жалби на „НЕТ ИНФО“ ЕАД, представлявано от изпълнителния директор С. З., чрез процесуалния си представител старши юрисконсулт М. С.-И. и В. Д. С. в лично качество и в качеството му на изпълнителен директор на „Професионален футболен клуб Славия-1913“АД, чрез процесуалния си представител адв. И. Т. против въззивно определение № 360/05.02.2021 г., постановено по ч.гр.д. № 28/2021 г. по описа на Софийски апелативен съд, с което е отменено определение № 263609 от 03.11.2020 г. по гр.д. № 10005/2020 г. по описа на Софийски градски съд, като вместо него е допуснато обезпечение на предявените от Н. Ж. Ж. против В. Д. С. в лично качество и в качеството му на изпълнителен директор на „Професионален футболен клуб Славия-1913“АД и против „НЕТ ИНФО“ ЕАД, представлявано от изпълнителния директор С. З., осъдителни искове, както следва:1/ иск с правно основание чл. 45 ЗЗД за осъждане на В. Д. С. да заплати на Н. Ж. Ж. сума в размер на 33 000 евро, представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди и 30 000 лв. представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди и 2/ иск с правно основание чл. 49 ЗЗД за осъждане В. Д. С. да заплати на Н. Ж. Ж. обезщетение за неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. и , чрез налагане на на обезпечителна мяркаЗАПОР“ върху банковите сметки на В. Д. С. и „НЕТ ИНФО“ ЕАД

  В частната жалба на „НЕТ ИНФО“ ЕАД, представлявано от изпълнителния директор С. З., чрез процесуалния му представител старши юрисконсулт М. С.-И. са наведени оплаквания за неправилност и незаконосъобразност на атакуваното определение и се иска неговата отмяна. Твърди се и, че въззивният съд вследствие на неправилно тълкуване и прилагане на относимите към спора материалноправни и процесуалноправни норми е достигнал до грешни правни изводи относно наличието на предвидените в чл. 391, ал. 1 ГПК предпоставки за допускане на обезпечение на предявения срещу него иск. В приложеното изложение на основанията за допускане на касационно обжалване „НЕТ ИНФО“ ЕАД се позовава на основанието по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК. Формулирани са следните въпроси: 1. „Следва ли при произнасяне по допускане на обезпечение на иск, съдът да установи налице ли е обезпечителна нужда? Длъжен ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари