Определение №60368/25.10.2021 по дело №4110/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60368

  гр. София, 25.10.2021г.

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и първи октомври, две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  Председател: EМИЛ ТОМОВ

  Членове: ДРАГОМИР ДРАГНЕВ

  ГЕНОВЕВА НИКОЛАЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Николаева ч. гр. дело № 4110 по описа за 2021г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 274, ал. 2 ГПК.

  Образувано е по частна касационна жалба с вх. № 71330 от 22.07.2020г. на А. П. Б. срещу разпореждане от 09.07.2020г., постановено по в.ч.гр.д. № 3958/2018г. по описа на Софийски апелативен съд /САС/, с което е оставена без движение като нередовна частна касационна жалба срещу разпореждане на апелативния съд, с което е върната друга частна касационна жалба по делото.

  Касаторът поддържа, че атакуваното разпореждане е незаконосъобразно и като такова моли то да бъде отменено. Излага твърдения, че в съобщението за него не е приложен препис от съдебния акт, а самият му текст е възпроизведен в съобщението, както и не е приложен съдебен акт, с който като негов адвокат е конституиран адв. П. С., до когото е адресирано съобщението. Отправя искане до САС да му бъде връчен препис от протокола за случайно разпределение на съдии, за да види защо точно конкретният съдия-докладчик е определен да разглежда неговото дело.

  Ответникът по частната жалба – „Столичен електротранспорт“ ЕАД не депозира отговор.

  Частната касационна жалба е подадена в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК и от легитимирана страна срещу разпореждане на въззивен съд, с което е оставена без движение като нередовна частна жалба срещу преграждащ хода на делото съдебен акт. Атакуваното разпореждане е по администрирането на частна касационна жалба, в процедура по отстраняване на констатирани нейни нередовности, което не е измежду визираните в чл. 274, ал. 1 ГПК определения или разпореждане, подлежащи на обжалване с частна жалба. Поради това то не подлежи на обжалване и подадената срещу него частна жалба е недопустима. Същото се отнася и до изложените от касатора доводи за невръчване със съобщението за атакуваното разпореждане на препис от самото него и на препис от акт на съда, с който е конституиран адвокат С. като негов процесуален представител.

  Като насочена срещу неподлежащо на обжалване разпореждане, настоящата частна жалба е недопустима и като такава следва да бъде оставена без разглеждане.

  Водим от горното, Върховният касационен съд, състав на Трето гражданско отделение,

  О П Р Е Д Е Л И:

  ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ като недопустима частна касационна жалба с вх. № 71330 от 22.07.2020г. на А. П. Б. срещу разпореждане от 09.07.2020г., постановено по в.ч.гр.д. № 3958/2018г. по описа на Софийски апелативен съд.

  Определението подлежи на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари