Определение №60327/10.12.2021 по дело №3916/2020

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60327

  София,10.12.2021 г.

  Върховният касационен съд, гражданска колегия, четвърто отделение, в закрито заседание на девети декември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа докладваното от съдия А. Бонева гр. дело № 3916 по описа за 2020 г. взе предвид следното

  Производството по делото е образувано по касационна жалба, подадена от С. С. Т., чрез адв. С. А., против въззивно решение № 2580/24.04.2020 г., постановено от Софийски градски съд по въззивно гр.д. № 15600/2018 г.

  Насрещни страни по касационната жалба са Частен съдебен изпълнител В. А. Л. – ответник по иска, „БУЛ ИНС“ АД и ДЗИ „Общо застраховане“ ЕАД – трети лица – помагачи на ответника. На тях администриращият съд трябва да изпрати копие от касационната жалба и да укаже за правото на отговор и срока, в който може да го стори.

  Делото е изпратено във ВКС без да е изпълнено задължението по чл. 287, ал. 1 ГПК. По делото са приложение съобщения до трите страни, в които е записано, че им е връчено разпореждане (без индивидуализация), с указание, че то може да се обжалва, както е посочено в него.

  Съобщението, връчено на В. Л. е върнато с указание, че е получила изложение към касационна жалба, но не и самата касационна жалба. Има повторно връчване на страната, отново с указание, че връченият акт е разпореждане без индивидуализация, който може да се обжалва, както е посочено в него. В. А. Л. е подала отговор на касационната жалба, като от съдържанието на същия, касационната инстанция приема, че тя е получила копие от касационната жалба и изложението към него.

  По делото е приложен отговор на касационната жалба и от ДЗИ „Общо застраховане“ ЕАД и настоящият състав намира, че дружеството – трето лице помагач на ответника ЧСИ също е получил копие от касационната жалба с приложенията.

  Съдът намира, че доколкото няма указание до насрещните страни по касационните жалби за правото да подадат отговор и срока, в който могат да го сторят, подадените отговори, посочени по-горе, са постъпили в срок.

  Предвид съдържанието на съобщението, което е връчено на „БУЛ ИНС“ АД няма надлежни доказателства, че акционерното дружество е получило копие от касационната жалба с приложенията към нея. Липсват и указания, че има право на отговор и какъв е срокът, в който може да го стори, следователно, дори и да е получило копие от жалбата, не е започнал да тече срокът по чл. 287, ал. 3 и ал. 2 ГПК. Предприети ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари