Решение №60291/12.01.2022 по дело №2097/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  Р Е Ш Е Н И Е

  № 60291

  гр. София, 12 януари 2022 г.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и пети ноември през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  при участието на секретаря Кристина Първанова, като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело № 2097 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 73 от ЗЧСИ.

  Образувано е по жалба на министъра на правосъдието (МП) срещу решение от 12.03.2021 г., постановено по дисциплинарно дело № 13/2020 г. на Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители (ДК на КЧСИ). С обжалваното решение е отхвърлено искането с изх. № 94-Л-21/20/03.07.2020 г. (заведено с вх. № 3356/09.07.2020 г.) на жалбоподателя МП (в решението е посочено, че искането е на Министерството на правосъдието) за налагане на дисциплинарно наказание на частен съдебен изпълнител (ЧСИ) И. Б. Ц. с рег. № 896 за дисциплинарни нарушения, извършени по изп. дело № 58/2018 г. по описа на същата ЧСИ, посочени в искането в седем пункта.

  Жалбата е процесуално допустима – подадена е в срок от процесуално легитимирана за това страна в дисциплинарното производство. В жалбата се излагат оплаквания по чл. 73, ал. 1 от ЗЧСИ за неправилност на обжалваното решение, поради нарушения на закона и на процесуалните правила. Поддържа се, че решението е необосновано и не съответства на събраните доказателства – въпреки, че съставът на ДК е установил извършените нарушения, същият неправилно е приел, че те не са основание за налагане на дисциплинарно наказание; не е съобразен императивният характер на нарушените норми. Като процесуално нарушение се сочи и че в диспозитива на обжалваното решение е посочено, че се отхвърля искане на Министерството на правосъдието, а съгласно чл. 70, ал. 1 от ЗЧСИ дисциплинарното производство е образувано по искане на министъра на правосъдието, който е страната в производството. Жалбоподателят моли съда да отмени решението и да наложи дисциплинарно наказание „глоба“ около средния размер за всяко едно от нарушенията. Изложеното в жалбата се поддържа в откритото съдебно заседание.

  Ответникът по жалбата ЧСИ И. Ц. – в отговора си и в последващо писмено становище, и Съветът на КЧСИ (СКЧСИ) – в писмени бележки и в откритото съдебно заседание, оспорват жалбата и излагат съображения за неоснователност на същата.

  Разгледана по същество, жалбата е частично основателна, като съображенията ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари