*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60247

  София, 07.10.2021 г.

  Върховният касационен съд, гражданска колегия, четвърто отделение, в закрито заседание на тридесети септември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ИВАНОВА

  като разгледа докладваното от съдия А. Бонева гр. дело № 2307 по описа за 2018 г. взе предвид следното:

  Производството по делото е образувано по касационна жалба, подадена от ответниците Х. К. М. и Г. Н. С., представлявани от адв. Н. Д. от АК - Силистра, срещу въззивно решение № 28/02.04.2018 г., постановено от Окръжен съд - Силистра по гр.д. № 25/2018 г., с което е обявена за относително недействителен по отношение на Н. М. Г. сключеният на 04.05.2015 г. договор, с който Х. К. М. продава на Г. Н. С. своята Ѕ идеална част от лек автомобил марка „Б.“, модел „740 Д Х Д.“ с рег. [рег.номер на МПС] , рама W., двиг. № - без номер, цвят – тъмносив металик.

  След подаване на касационната жалба, на 01.05.2018 г. е починал касаторът /ответник по иска/ Х. К. М.. Неговата жалба е поставила във висящност касационното производство, което е било надлежно образувано.

  Преживялата съпруга Н. А. М. и децата С. Х. К. и С. Х. К. са направили отказ от наследство, вписан в особената книга на Районен съд – Дулово. Това са сторили и следващите да наследят по реда, определен в Закона за наследството – сестрите Ф. К. М. и Н. К. А..

  Следващите по ред наследници на Х. М. са Р. И. А. (леля), Х. И. Х. (вуйчо) и Н. И. А. (леля), са представили удостоверения от РС Дулово с вписани откази в особената книга по реда на чл. 49 ЗН.

  Видно от представената от адв. Д. В. молба, следващите по ред наследници са братовчедите Б. А. Я., Б. А. Я., С. Х. А., С. Х. И., С. Х. И., С. И. Г. с адреси, посочени в удостоверението за наследици.

  В дадения срок по чл. 51, ал. 2 ЗН С. Х. И., С. Х. И. и С. И. Г. са представили доказателства за надлежно заявен отказ от наследство.

  Съобщението до Б. А. Я. е връчено лично на 15.09.2020 г. В дадения срок по чл. 51, ал. 1 ЗН тя не е заявила дали приема наследството.

  Съобщенията до С. Х. А. и Б. А. Я. са върнати в цялост с отбелязване, че не са открити на посочените адреси. Б. Я. е напуснал дома, като имотът е продаден. Постоянният и настоящият адрес обаче не са променени, няма данни за месторабота. С. Х. А. не живее на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари