Определение №60235/13.12.2021 по дело №670/2020

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60235

  [населено място], 13.12.2021 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, ВТОРО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТОТКА КАЛЧЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова т. д. № 670 по описа за 2020 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 248 от ГПК.

  Г. Т. К.-А. чрез адв. В. Н. е подала искане за изменение на постановеното настоящето дело решение в частта за разноските, които е осъдена да заплати на ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“ АД, на основание чл. 78, ал. 3 от ГПК.

  Адвокат В. Н., е подал искане като адвокат, предоставил правна помощ на Галина Т. К.-А., да бъде изменено решението по настоящето дело, като се съобрази изхода на спора и му се присъди допълнително възнаграждение за осъщественото представителство пред първоинстанционния съд и пред въззивния съд, на основание чл. 38, ал. 1, т. 2 от ЗАдв.

  М. Д. С. чрез адв. В. Н. е отправила искане за изменение на решението по настоящето дело в частта за разноските, като се съобрази изхода на спора и се намалят присъдените на застрахователя разноски, съразмерно на отхвърлената част от иска й, на основание чл. 78, ал. 3 от ГПК.

  В молбата са изложени съображения, че общо следва да се отменят присъдените разноски за двете молителки като се намалят за първата инстанция до 297,50 лв, а за въззивната инстанция до 850 лв.

  Адвокат В. Н., като представляващ в процеса М. Д. С., е отправил искане за изменение на решението по настоящето дело в частта за присъденото му възнаграждение, на основание чл. 38, ал.1 , т. 2 от ЗАдв за първоинстанционното и за възивното производство.

  Във връзка с присъждане на възнаграждение на основание чл. 38, ал. 1, т. 2 от ЗАдв на адв. Н. са изложени съображения, че съобразно уважената част от исковете на М. С., на адвокат В. Н. следва допълнително да се присъди сумата от 553 лв , която сума се добавя към вече присъдените 2 765 лв. за първа съдебна инстанция. Освен това иска да му бъдат присъдени разноски от 3318 лв за въззивното производство.

  Ответникът ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“ АД не изразява становище по молбата.

  Върховният касационен съд, състав на Второ търговско отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

  Решението по делото е постановено по реда на чл. 290 от ГПК на 04.06.2021 г. С определение № 659 от 08.12.2020 г. по настоящето дело решението на въззивния съд по касационната жалба на Галина Т.-К. А. не е ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари