Решение №60234/31.01.2022 по дело №923/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  Р Е Ш Е Н И Е

  № 60234

  гр. София, 31 януари 2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Трето наказателно отделение, в открито съдебно заседание на седми декември две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАДА ПАУНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: АНТОАНЕТА ДАНОВА

  МАРИЯ МИТЕВА

  при участието на секретаря Невена Пелова

  и в присъствието на прокурора от ВКП МОМЧИЛ БЕНЧЕВ

  като изслуша докладваното от съдия ПАУНОВА наказателно дело № 923/2021г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Касационното производство е образувано по жалба от повереника на частния обвинител А. С. И. – адв. И. И. и от частния обвинител А. А. А., депозирана чрез неговия повереник – адв. Н. Х., срещу решение № 54 от 21.07.2021г. по внохд № 177/2021г. на Апелативен съд –гр. Варна.

  С присъда № 260005 от 05.05.2021г. по нохд № 41/2021г. на Окръжен съд – Търговище подсъдимият С. А. Й. е бил признат за виновен в това, че на 15.08.2019г. около 23,50 часа на /път/8 [населено място]-/населено място/на километър 2000+100, на около 100м след бетонов възел [населено място], при управление на моторно превозно средство – лек автомобил марка „марка“, с peг. [рег.номер на МПС] , собственост на „фирма“., нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 20, ал.1 и чл. 21, ал. 2 от ЗДвП и по непредпазливост причинил смъртта на Д. С. А. и три средни телесни повреди на А. С. И., поради което и на основание чл. 343, ал. 4, пр. 1, алт. 1 и пр. 2, алт. 1, вр. ал. 3, б. „б“, пр. 1 от НК и чл. 54 от НК му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК е било редуцирано с една трета и му е определено наказание две години и осем месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание чл. 66, ал. 1 от НК е било отложено за изпитателен срок от пет години. На основание чл. 343г, вр. чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК подс. Й. е бил лишен от право да управлява МПС за срок от пет години и шест месеца, считано от влизане в сила на присъдата. Съдът се е произнесъл по разпореждането с веществените доказателства и по възлагане на разноските.

  Първоинстанционната присъда е била проверена по реда на въззивното производство по жалби от защитника на подсъдимия и от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари