Определение №60178/23.11.2021 по дело №4136/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60178

  гр. София, 23.11..2021 година

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на осемнадесети ноември през две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева гр.д. № 4136 по описа за 2021 година и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 307, ал.1 ГПК.

  С разпореждане от 04.11.2021г. молбата за отмяна на В. П. П. /Н./ е оставена без движение с указания до молителката да уточни предмета й и да представи необходимите преписи за ответниците, ако иска отмяна и на решението по насрещния иск.

  В подадената на 18.11.2021г. молба се заявява, че предмет на исканата отмяна е влязлото в сила решение в неговата цялост, включително и по насрещния иск. В молбата се твърди, че първоинстанционният съд е връчил на ответниците по този иск преписи от молбата и че те са представили отговор. Независимо от това, в изпълнение на указанията на съда се представят 19 преписа от молбата за отмяна и са посочени адресите на ответниците.

  Твърденията за връчени преписи от молбата за отмяна на деветнадесетте ответника по насрещния иск не съответстват на данните по делото - не е видно на тези ответници да са изпратени преписи от молбата за отмяна и те да са депозирали отговор. Препис е изпратен единствено на Е. Б. М. - ищец в процеса /виж отразеното върху молбата на л.12 от делото, че е изпратен само един препис/ и от нея е подаден отговор - л.16 и сл.

  Горните констатации сочат, че молбата за отмяна е изпратена на Върховния касационен съд, без да е надлежно администрирана от първата инстанция както изисква чл.307, ал.3 ГПК. Поради това делото следва да се върне на Софийски районен съд за продължаване администрирането на молбата за отмяна чрез връчване на преписи от молбата на ответниците по насрещния отрицателен установителен иск, като им се даде възможност за отговор в едноседмичен срок - чл. 307, ал.3 ГПК. При изпращането на преписите да се вземат предвид уточнените адреси на тези ответници в молбата от 18.11.2021г.

  Воден от горното съдът

  О П Р Е Д Е Л И :

  ВРЪЩА на Софийски районен съд молба вх. № 25037889 от 02.03.2021г. подадена от В. П. П. /Н./ за отмяна на влязло в сила решение № 371835 от 27.03.2018г. по гр.д. № 56589/2011г. за продължаване на администрирането в съответствие с горните указания.

  След изпълнение на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари