*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**

Спорът е допуснат до касация с Определение №60296/05.07.2021 по дело №189/2021


Класификация

  • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Анотация

Въпрос

За задължението на въззивния съд да обсъди всички събрани по делото доказателства и въведените от страните доводи и възражения.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в публично заседание на шестнадесети ноември две хиляди двадесет и първа година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
ДИЯНА ЦЕНЕВА

ЧЛЕНОВЕ:
БОНКА ДЕЧЕВА, ВАНЯ АТАНАСОВА

при секретаря Даниела Никова изслуша докладваното от съдията Д. Ценева гражданско дело № 189/2021 година и за да се произнесе, взе предвид :

Производството е по чл. 290 ГПК.

История на спора

С определение № 60296 от 05.07.2021 г. е допуснато касационно обжалване на въззивно решение № ІІІ-227 от 14.10.2020 г. по в.гр.д. № 1239  /  2020 г. в частта по исковете по чл. 108 ЗС по подадената касационна жалба от И. П. И., П. К. И. и Н. К. К..

Ответниците по касация Д. М. К. и А. М. К. поддържат становище, че касационната жалба е неоснователна.

Върховният касационен съд, състав на първо гражданско отделение, за да се произнесе, взе предвид следното:

С допуснатото до касационно обжалване част от въззивно решение е потвърдено решение № 160 от 09.08.2019 г. по гр. д. № 971  /  2017 г. на Районен съд-Карнобат в частта, с която е прието за установено по отношение на ответника Н. К. К., че ищците Д. М. К. и А. М. К. са собственици на 1/2 ид. част от поземлени имоти-земеделски земи, находящи се в землището на [населено място], общ. С., представляващи поземлени имоти с №№ ...., ...., ...., ...., ...., ....., ....., ...., както и на 1/4 ид. ч. от земеделски имоти №№ .....и ...., и ответникът Н. К. е осъден да им предаде владението върху посочените идеални части от тези имоти на основание чл. 108 от ЗС, както и в частта, с която е признато за установено по отношение на ответниците И. П. И. и П. К. И., че Д. М. К. и А. М. К. са собственици на 1/2 ид. част от поземлени имоти-земеделски земи в землището на [населено място], съставляващи поземлени имоти с №№ ....., ....., ....., ...., ...., ...., ...., както и на 1/ 4 ид. ч. от поземлените имоти с №№ .....и ....., и ответниците са осъдени да предадат на ищците владението на посочените идеални части от тези имоти на основание чл. 108 от ЗС.

От фактическа страна по делото е установено, че с решение от 12.07.1995 г. на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари