*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**

Спорът е допуснат до касация със следното Определение


Класификация

  • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Анотация

Въпрос

За задълженията на въззивния съд да разгледа всички допустимо въведени и относими към предмета на спора доводи и възражения на страните, както и да обсъди събраните във връзка с тях доказателства, съобразно правомощията му по чл. 269 ГПК.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, II-ро отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и девети септември през две хиляди двадесет и първа година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:
БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

При участието на секретаря Силвиана Шишкова Като изслуша докладваното от съдия Петя Хорозова т.д. № 480/2020 год., за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по реда на чл.290 и сл. ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ФАНТИ - ГТ АД [населено място], чрез процесуалния му пълномощник, срещу решение № 2501/14.11.2019 г. по т.д.№ 5666/2018 г. на Софийския апелативен съд, ТО, 3 състав, с което, след отмяна на решение № 91 по т.д.№ 200/2017 г. по описа на Софийския окръжен съд, е обявен за недействителен по отношение на масата на несъстоятелността на ФАНТИ – Г ООД /н/, ЕИК[ЕИК], извършеният от това дружество апорт на стойност 26 500 000 лв. в капитала на ФАНТИ – ГТ АД /в открито в хода на процеса производство по несъстоятелност/, ЕИК[ЕИК], включващ недвижим имот /поземлен имот № 829 в кадастрален район № 502 по кадастралната карта на [населено място] с площ от 395 кв.м., ведно с построените в него сгради – хотел и пристройка/, 7 бр. плавателни съдове, както и МПС – 58 бр. влекачи и 64 бр. полуремаркета, всички подробно индивидуализирани, като касаторът е осъден да предаде на ФАНТИ – Г ООД /н/ така описаните вещи, както и да заплати дължимата държавна такса по исковете с правно основание чл.647 ал.1 т.6 ТЗ и чл.649 ал.2 ТЗ. Решението е постановено с участието на ТОКУДА БАНК АД, ЕИК[ЕИК] /трето лице – помагач на синдика на ФАНТИ – Г ООД /н/.

В касационната жалба се навеждат доводи за недопустимост, както и за материална и процесуална незаконосъобразност и необоснованост на въззивното решение, въз основа на които се моли за неговото обезсилване, евентуално - за отмяната му.

Според касатора въззивният съд неправилно е отказал да постанови спиране на производството по настоящото дело, на основание чл.637 ал.1 ТЗ, което прави решението му недопустимо. Освен това се е произнесъл по недействителността на апорт, посочен в исковата молба като вписан по партидата на дружеството с идентификационен № ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари