Определение №****/**.**.2020 по дело №****/2020


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий:

Анотация

Въпрос
Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

ГЕРГАНА НИКОВА

като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова ч. гр. д. № 368 по описа за 2020 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по касационна частна жалба вх.№ 34730 от 22.11.2019 г., подадена по пощата на 21.11.2019 г. от адвокат П. Т. от АК – В., като особен представител на А. Г. Г. и И. Р. Г. срещу въззивно определение № 3262 от 12.11.2019 г. по в. ч. гр. д.№ 2013/2019 г. по описа на Окръжен съд – Варна.

Администриращият съд е извършил размяна на книжа, като по делото са постъпили отговори, както следва: от Х. Л. Г. и Р. Х. Г. - чрез адвокат В. П. от АК – В.; от И. П. В. и Д. К. В. - чрез адвокат П. С. от АК – В.. Ответниците по касация възразяват срещу допускане на касационното обжалване, като Х. Л. Г. и Р. Х. Г. претендират присъждане на разноски - адвокатско възнаграждение.

Касационната частна жалба е подадена в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК от легитимирана страна.

За да се произнесе по допускане на касационното обжалване, ВКС взе предвид следното:

По предявен срещу тях иск за делба, А. Г. Г. и И. Р. Г. са представлявани по реда на чл. 47, ал. 6 ГПК от адвокат П. Т.. В качеството на особен представител той е заявил пред първоинстанционния съд искане за определяне на възнаграждение за предоставената правна защита във втората фаза на делбеното производство в размер на 6 480 лв. Съдът се е произнесъл по искането с допълнително решение № 1046 от 13.03.2019 г. по гр. д.№ 7525/2011 г. по описа на РС – Варна, 41-ви състав, като е приел, че на особения представител следва да се определи допълнително възнаграждение в размер на 3 365 лв. Произнасянето на съда е било обект на инстанционен контрол по подадени от Х. Л. Г. и Р. Х. Г., както и от И. П. В. и Д. К. В. частни жалби, а също и насрещна частна жалба от особения представител.

С постановеното от ОС – Варна Определение № 2488 от 22.08.2019 г. по в. ч. гр. д.№ 1409/2019 г. е прието, че размерът на дължимото възнаграждение на особения представител по чл. 47, ал. 6 ГПК се определен с акта за назначаването му. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари