*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 572

  София 20.06.2021г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в закрито заседание на седемнадесети май през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ ЧЛЕНОВЕ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Папазова гр.д.№ 1314 по описа за 2022г. на ІІІ г.о. и за да се произнесе взе пред вид следното :

  Производството е с правно основание чл.288 от ГПК.

  Образувано е въз основа на подадената касационна жалба от К. Н. О. от [населено място], област Шумен, чрез процесуалният представител адвокат С. против въззивно решение № 101 от 28.10.2021г. по в.гр.д. № 309 по описа за 2021г. на Окръжен съд Шумен, с което е потвърдено решение № 260224 от 13.05.2020г. по гр.д.№ 517/2020г. на Районен съд Шумен в частта, с която е предоставено упражняването на родителските права по отношение на децата М. К. Н., роден на 7.09.2007г. и Е. К. Н., [дата на раждане] на майката Н. Б. О., при която е определено тяхното местоживеене, предоставен е режим на лични отношения с бащата както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца – от 9 часа до 17.00ч., с преспиване, един месец през лятото, когато майката не е в платен отпуск и половината от всяка училищна ваканция, която е по-дълга от един ден, като е осъден бащата да заплаща на децата, чрез тяхната майка и законен представител ежемесечна издръжка в размер на 200лв. за детето М. и 180лв.за детето Е., платими до 15-то число за месеца, за който са дължими, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, като е предоставено ползването на семейното жилище на майката, на която е определен наем от 70лв., който следва да заплаща на К. О.. Решението на РС Шумен е отменено само в частта, с която издръжката е присъдена считано от 20.05.2020г., като вместо това е постановил друго, с което е издръжката е присъдена, считано от привеждане в изпълнение на решението в частта му относно упражняването на родителските права по отношение на децата.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 от ГПК и е срещу цялото подлежащо на касационно обжалване въззивно решение. Настоящият съдебен състав на Върховният касационен съд, за да се произнесе съобрази следното:

  В представеното изложение касаторът се позова на специалното основание за допустимост по чл.280 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари