*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  №551

  гр.София, 15.06.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в закрито съдебно заседание на двадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  разгледа докладваното от съдия Декова

  гр.дело №4606 по описа за 2021год., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Постъпила е касационна жалба от „Инвестпродукт“ ООД, чрез процесуален представител адв.И., срещу решение №260694 от 25.05.2021г., постановено по в.гр.д.№813/2021г. на Окръжен съд – Пловдив, с което е потвърдено решение от 07.01.2021г., постановено по гр.д.№3733/2019г. на Районен съд – Пловдив, за уважаване на предявените от Н. Х. К., Т. Г. К., Т. Д. П., Г. Г. З., Ж. П. З. и Н. В. Д. искове с правно основание чл.19, ал.3 ЗЗД.

  Касаторът счита, че са налице основания по чл.280, ал.1, т.3 и ал.2, пр.3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответниците по жалбата Н. Х. К., Т. Г. К., Т. Д. П. и Н. В. Д., чрез процесуалния им представител адв.М., оспорват наличието на основание за допускане на касационно обжалване. Претендират разноски.

  Ответниците по жалбата Г. Г. З. и Ж. П. З. не вземат становище по жалбата.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 от ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирана страна, която има интерес от обжалването и е процесуално допустима.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр.отделение на ГК, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл.280, ал.1 от ГПК намира:

  С въззивното решение е потвърдено първоинстанционното решение за уважаване на предявените от Н. Х. К., Т. Г. К., Т. Д. П., Г. Г. З., Ж. П. З. и Н. В. Д. срещу „Инвестпродукт“ ООД искове с правно основание чл.19, ал.3 ЗЗД обявяване за окончателен предварителен договор за покупко-продажба, обективиран в т.6 от нотариален акт за продажба на право на строеж № 17 от 13.08.2008г, сключен между „Инвестпродукт“ ООД в качеството му на продавач и Н. Х. К. и Т. Г. К. в качеството им на купувачи, с предмет - 6,43/2 422 идеални части от УПИ І-църква, 237, 238 от кв.29 по плана на кв. Въстанически-север, представляващ по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на [населено място] имот с идентификатор *, с площ: 2422 кв.м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за друг обществен обект, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари