*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 532

  София 10.06.2022г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в закрито заседание на десети май през две хиляди двадесет и втора година в състав :

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ ЧЛЕНОВЕ : ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Папазова гр.д.№ 1087 по описа за 2022г. на ІІІ г.о. и за да се произнесе взе пред вид следното :

  Производството е с правно основание чл.288 от ГПК.

  Образувано е въз основа на подадената касационна жалба от Т. Т. С. от [населено място], чрез процесуалния представител адвокат К. против въззивно решение № 160 от 19.11.2021г. по в.гр.д. № 1562 по описа за 2021г. на Окръжен съд Стара Загора, с което е отменено решение № 260252 от 13.05.2021г. по гр.д.№ 2526/2021г. на РС Казанлък в частта, с която е уважен иска за разликата над 20 000лв. до 32 000лв. и вместо това е постановено друго, с което е отхвърлен иска за присъждане, на основание чл.200 КТ, на сумата над 20 000лв., обезщетение за неимуществени вреди, претърпени вследствие настъпила на 12.08.2018г. трудова злополука по време на работа, ведно със законната лихва, считано от посочената дата, изменено е решението в частта за присъдените разноски и са присъдени такива за въззивната инстанция. Решението, в останалата отхвърлителна част е влязло в сила.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 от ГПК и е срещу подлежащото на касационно обжалване въззивно решение. За да се произнесе по допустимостта й, Върховният касационен съд, състав на Трето гражданско отделение прецени следните данни по делото:

  Въззивният съд е постановил акта си след като е съобразил представените доказателства за наличие на установена по надлежния ред /с разпореждане № 103 от 22.08.2018г. на НОИ Стара Загора/ трудова злополука, настъпила по време на работа, на 12.08.2018г., в резултат на която на пострадалия е причинено телесно увреждане – разкъсно - контузни рани на ІІ, ІV и V пръсти и открита фрактура на V пръст на лявата ръка, който е висял на мекотъканен мост. Пострадалият е бил приет в „Ортопедо-травматично отделение“ на МБАЛ Стара Загора, откъдето бил изписан на 20.08.2018г. На 1.10.2018г. отново е постъпил в същото отделение заради настъпила некроза в областта на ІІ и ІІІ фаланги на V пръст, която е станала причина за ампутация на пръста. Бил е изписан на 8.10.2018г. При определяне на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари