*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 526

  София, 24.06.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в закрито заседание на двадесет и шести май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа докладваното от съдия М.Христова гр.дело № 48 по описа за 2022г. взе предвид следното:

  Производството по делото е образувано по касационна жалба от ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „МАКЕДОНИЯ“, гр.Симитли, представлявана от председателя С. П., приподписана от адвокат В. К., срещу въззивното решение на Благоевградски окръжен съд №322/19.07.2021г. по в.г.д.№214/2021г.

  В жалбата са изложени доводи за неправилност на атакуваното решение поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост.

  Насрещната страна Т. Й. К. с писмен отговор в срока по чл.287, ал.1 от ГПК, чрез адвокат К. Д., оспорва жалбата. Твърди, че не са налице основания за допускане на касационното обжалване, тъй като формулираните въпроси са неясни и неотносими към предмета на спора. В условие на евентуалност, изразява становище за неоснователност на жалбата. Претендира и присъждане на направените по делото разноски.

  Съставът на Върховния касационен съд намира, че касационната жалба е допустима.

  Подадена е в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт, и отговаря на изискванията по чл. 284, ал. 1 и 2 ГПК.

  Приложено е и изложение по чл. 280, ал. 1 ГПК, с което са изпълнени и условията на чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК.

  По заявените основания за допускане на касационното обжалване, съставът на Върховния касационен съд, четвърто гражданско отделение, намира следното:

  Въззивният съд е потвърдил решението на първостепенния Районен съд Благоевград, с което са уважени предявените от Т. Й. К. срещу ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „МАКЕДОНИЯ“, гр.Симитли искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 и т.3 от КТ за признаване за незаконно и отмяна на уволнението, извършено със Заповед №1/19.07.2019г. на Председателя на ПК „Македония“, на основание чл.328, ал.1, т.2, предл.2 от КТ, за възстановяване на заеманата преди уволнението длъжност „началник склад с код по НКП 4321 2021“ и за заплащане на сумата от 5 042,20лв., представляваща обезщетение за оставане без работа в резултат на незаконното уволнение за периода от 01.09.2019г. до 01.03.2020г., ведно със законната лихва върху нея, считано от 08.10.2019г. до окончателното ѝ изплащане.

  За да постанови този резултат, съдът е приел, че по делото са надлежно ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари