*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  10

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 525

  гр. София, 15.08.2022 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на осми юни през две хиляди двадесет и втора година в състав :

  ПРЕДСЕДАТЕЛ : КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

  ЧЛЕНОВЕ : БОНКА ЙОНКОВА

  ИВО ДИМИТРОВ

  изслуша докладваното от съдия Бонка Йонкова т. д. № 2032 по описа за 2021 година и за да се произнесе, взе предвид следното :

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационни жалби на ТП „Държавно горско стопанство Плевен“- [населено място], и „Сдружение на ловците и риболовците - [община]“ със седалище в [населено място] срещу решение № 71 от 23.06.2021 г., постановено по в. гр. д. № 83/2012 г. на Апелативен съд - Велико Търново. Решението е обжалвано в частта, с която е потвърдено решение № 260037 от 01.09.2020 г. по гр. д. № 319/2020 г. на Окръжен съд - Плевен в частта, с която по предявени от „Ловно - рибарско дружество Червен бряг“ искове е признато за установено по отношение на ТП „Държавно горско стопанство Плевен“ и „Сдружение на ловците и риболовците - [община]“, че „Ловно - рибарско дружество Червен бряг“ е носител на правото по чл.30 ЗЛОД да регистрира и поддържа заявената пред „Държавно горско стопанство Плевен“ регистрация на първа и втора ловни дружини Червен бряг като свои членове, че „Сдружение на ловците и риболовците - [община]“ не е носител на същото право по чл.30 ЗЛОД и че сключеният на основание чл.29, ал.9 ППЗЛОД договор от 07.08.2009 г. между „Ловно - рибарско дружество Червен бряг“ и „Държавно горско стопанство Плевен“ за предоставяне и стопанисване на дивеча на ловните сдружения по чл.30 ЗЛОД относно ловностопанските райони на първа и втора ловни дружини Червен бряг не е прекратен. С касационната жалба на ТП „Държавно горско стопанство Плевен“ е обжалвана и частта от въззивното решение, с която е потвърдено определение № 260047 от 25.01.2021 г. по гр. д. № 319/2020 г. на Окръжен съд - Плевен, с което е оставена без уважение молбата на ТП „Държавно горско стопанство Плевен“ за изменение на постановеното по делото решение в частта за разноските.

  В касационните жалби се излагат доводи по чл.281, т.3 ГПК за неправилност на обжалваното решение и се прави искане за неговата отмяна с произтичащите от това последици, включително присъждане на разноски.

  С жалбата на ТП „Държавно горско ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари