*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  №522

  гр.София, 09.06.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в закрито съдебно заседание на шестнадесети март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  разгледа докладваното от съдия Декова

  гр.дело № 3618 по описа за 2021 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Постъпила е касационна жалба от С. П. И., чрез процесуален представител адв.Д., срещу решение от 16.06.2021г., постановено по в.гр.д.№13841/2020г. на Софийски градски съд, с което след отмяна на решение № 20211316 от 30.09.2020г. по гр.д.№ 57004/2019 г. на Софийски районен съд са отхвърлени предявените от С. П. И. срещу Инспекторат към Висш съдебен съвет, искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1 и 2 КТ.

  Касаторът счита, че са налице основания по чл.280, ал.1, т.1 и 3 и ал.2, пр.3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответникът по касационната жалба Инспекторат към Висш съдебен съвет, чрез процесуален представител гл.експерт В., оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване. Претендира юрисконсултско възнаграждение.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирана страна, която има интерес от обжалването и е процесуално допустима.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр.отделение на ГК, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл.280, ал.1 от ГПК намира следното:

  С въззивното решение след отмяна първоинстанционното решение са отхвърлени предявените от С. П. И. срещу Инспекторат към Висш съдебен съвет, искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1 и 2 КТ за признане за незаконно и отмяна на дисциплинарното й уволнение, извършено със заповед № ЗЧР-13 от 09.08.2019г. на главния инспектор на Инспекторат към Висш съдебен съвет и за възстановяване на заеманата преди уволнението длъжност „експерт с икономическо образование“.

  Въззивният съд е приел, че уволнението е законосъобразно на приложеното от работодателя основание – дисциплинарно уволнение за допуснатото от служителката тежко нарушение на трудовата дисциплина по чл. 187, ал. 1, т. 7 КТ – неизпълнение на законно разпореждане на работодателя - пункт I.I. и пункт I.II. oт заповед N З – 53/15.06.2017 г. на главния инспектор на ИВСС, изразяващо се в това, че на 24.06.2019 г. ищцата е предала за публикуване в електронния регистър по чл. 175г, ал. 1, т. 1 ЗСВ, достъпен чрез интернет страницата на ИВСС, 15 файла на декларации ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари