*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 514

  гр. София, 07.06.2022 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД - Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на втори юни през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  Председател: Александър Цонев

  Членове: Филип Владимиров

  Джулиана Петкова

  като изслуша докладваното от съдията Александър Цонев гр. д. № 999/2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК. Образувано е по касационна жалба, подадена от И. И. М. и М. А. М. срещу решение № 507/2021 г., постановено по в.гр.д. 569/2021 г. на Благоевградски окръжен съд, с което на основание чл. 128 СК е определен следния режим за лични контакти между баба, дядо и техния внук: през първите шест месеца от влизане в сила на решението – всеки трети четвъртък от месеца за времето от 17:00 ч. до 19:30 ч., като срещите следва да бъдат провеждани по местоживеенето на детето, което в момента е в [населено място], в присъствието на неговата майка, като ищците следва да взимат детето от местоживеенето му и след това следва да го връщат на същия адрес, като режимът не се отнася за времето, през което майката ползва годишен пратен отпуск и по Коледа и Великден, а след този период режимът е следният: всеки трети четвъртък от месеца за времето от 17:00 ч. до 20:00 ч., като срещите между бабата и дядото и детето бъдат провеждани без присъствието на майката по местоживеенето на детето, като ищците следва да взимат детето от адреса по местоживеенето му и да го връщат на същия адрес на неговата майка, като режимът не се отнася за времето, през което майката ползва годишен пратен отпуск и по Коледа и Великден.

  В изложението към жалбата се иска допускане на касационно обжалване на основание чл. 280, ал.1, т.1и т.3 ГПК и по чл. 280, ал.2, пр.3 ГПК. Не са формулирани правни въпроси.

  Искането за допускане на касационно обжалване е неоснователно по следните съображения: С искова молба, подадена от И. И. М. и М. А. М. срещу Г. В. К. и К. В. М., се иска определяне на режим на лични контакти между ищците и внукът им К. В. М. (род. 15.09.17г.), поради следните обстоятелства, въведени с исковата молба: майката и бащата са разделени, родителските права са дадени на майката, а бащата има режим на лични контакти- всяка събота и ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари