*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 51

  София, 16.02.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на четиринадесети февруари през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

  ЧЛЕНОВЕ: Велислав Павков

  Десислава Попколева

  като разгледа докладваното от съдия Попколева ч.гр.дело № 4961 описа за 2021 год., за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 247 ГПК.

  Подадена молба от М. К. З., действащ лично и със съгласието на майка си Г. С. Н., чрез адв. Г. с искане да се допусне поправка на очевидна фактическа грешка в диспозитива на постановеното определение № 9/11.01.2022 г. по ч.гр.д. № 4961/2021 г. по описа на ВКС, изразяваща се в посочване на страна и неин пълномощник, която не е подател на частната касационна жалба, по която е образувано настоящото производство.

  Насрещната страна не е взела становище по молбата.

  Върховният касационен съд, състав на Четвърто гражданско отделение приема, че молбата с правно основание чл.247 ГПК е допустима и основателна.

  С посоченото определение, съставът на ВКС е оставил без разглеждане частна касационна жалба с вх. № 12325/13.10.2021 г., подадена от М. К. З., действащ лично и със съгласието на майка си Г. С. Н., чрез адв. Н. Г. против определение № 847 от 15.09.2021 г. на Пловдивски окръжен съд, постановено по в.ч.гр.д. № 2328/2021 г. и е прекратил производството по частно гр.дело № 4961/2021 г. по описа на Върховния касационен съд, Четвърто гражданско отделение. Съдът е допуснал грешка в диспозитива, изразявяща се в изписване на страна и неин пълномощник, а именно „Р. Н. С., чрез пълномощника й ад М. Т.“, която не подател на частната касационна жалба, поради което очевидната фактическа грешка следва да бъде отстранена.

  Водим от горното Върховният касационен съд, състав на Четвърто гражданско отделение,

  О П Р Е Д Е Л И :

  ДОПУСКА на основание чл.247 ГПК поправка на очевидна фактическа грешка в диспозитива на определение № 9/11.01.2022 г. по ч.гр.д. № 4961/2021 г. по описа на ВКС, който да се чете както следва:

  „ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ частна касационна жалба с вх. № 12325/13.10.2021 г., подадена от М. К. З., действащ лично и със съгласието на майка си Г. С. Н., чрез адв. Н. Г. против определение № 847 от 15.09.2021 г. на Пловдивски окръжен съд, постановено по в.ч.гр.д. № 2328/2021 г. и ПРЕКРАТЯВА ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари