*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 51

  гр. София, 16.02.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на деветнадесети януари две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН СТОЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  изслуша докладваното от съдията Пламен Стоев гр.д.№ 3627/2021г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Август 29“ ЕООД, гр.София срещу въззивно решение № 262988 от 10.05.2021г., постановено по в.гр.д. № 2635/2020г. на Софийския градски съд, с оплаквания за неправилност поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост - касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК.

  С обжалваното решение въззивният съд е потвърдил решение № 136995 от 10.06.2019г. по гр.д.№ 76184/2016г. на Софийския районен съд, с което е уважен предявеният от „ДЕСТ“ ЕООД /сега АД/ против касатора иск с правна квалификация чл. 109 ЗС, като същият е осъден да преустанови ползването на имот с идентификатор 68134.106.115, находящ се в гр.София, ул. "Шейново" № 18 като ресторант и разполагането в него на съоръжения, обслужващи ресторанта, както и да възстанови имота във вида, в който е бил преди поставянето на съоръжения, обслужващи дейността му като ресторант, а именно дворно място за отдих и почивка, и с което на основание чл. 32, ал. 2 ЗС е разпределено ползването на поземления имот между ищеца „ДЕСТ“ ЕООД и ответниците „Август 29“ ЕООД и държавата, съгласно изготвената от вещото лице скица, представляваща предложение за разпределение на ползването – трети вариант на СТЕ, неразделна част от решението.

  За да постанови решението си, въззивният съд е приел за установено, че страните са собственици (63% ид. части са притежание на „ДЕСТ“ ЕООД; 30,813% ид. части - на „Август 29“ ЕООД и 6,187% ид. части – на държавата) на поземлен имот с идентификатор 68134.106.115, находящ се в гр.София, ул. „Шейново“ № 18. Ответникът е завзел и отдал под наем сутеренния етаж на построената в имота сграда, който се ползва като ресторант, ведно с цялото дворно място, в което са поставени маси, столове и трайно прикрепени бар-плотове. Проведено е редовно общо събрание на етажната собственост с присъствието на всички собственици, легитимиращи се с актове за собственост към момента на провеждането му, като на него е взето решение как да бъде използвано дворното място, а именно за ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари