Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, първо отделение, в закрито заседание на двадесет и шести септември две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА БОЖИЛОВА

ВАСИЛ ХРИСТАКИЕВ

изслуша докладваното от съдията Ел. Чаначева ч. т. дело № 1594/2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 282, ал. 2 ГПК, образувано по молба с вх. № 6400/15.07.2022 г. на „ЗАД „ДаллБогг: Живот и здраве“ АД, [населено място], за спиране на изпълнението на решение № 940/27.06.2022 г. по в. гр. д. № 2664/2021 г. на Апелативен съд София.

Върховният касационен съд, състав на Първо търговско отделение, след като прецени данните по делото приема следното:

С определение от 15.07.2022 г. съставът по настоящото дело е указал на молителя необходимостта да представи в тридневен срок от съобщението, доказателства за внасяне на парична гаранция, отнасяща се до „гр. д. № 2664/2021 г. по описа на Софийски апелативен съд“, както и доказателство за внесена по сметка на ВКС държавна такса в размер на 30 лв. за допускане на касационно обжалване по същото дело.

Определението е получено от молителя на 23.08.2022 г., като към настоящия момент дадените указания не са изпълнени- сумите обосноваващи извод за наличие предпоставките за внасяне на надлежно обезпечение и държавна такса са внесени с оглед дело, което няма връзка с приложеното решение, по което се иска спиране на изпълнението. Внесената гаранция е по дело постановено през 2022г. и независимо от съвпадане на номерата, същото съставлява различно дело, от това, по което е постановено процесното решение, поради което настоящата молба следва да бъде върната като нередовна, а внесеното обезпечение по чл. 282, ал. 2, т. 1 ГПК в размер на сумата 56811,18 лв., както и държавна такса в размер на 30 лв., следват да се възстановят на молителя „ЗАД „ДаллБогг: Живот и здраве“ АД, [населено място], след като същият посочи банкова сметка за превод на тази сума.

По тези съображения Върховният касационен съд, състав на първо търговско отделение

О П Р Е Д Е Л И:

ВРЪЩА молба с вх. № 6400/15.07.2022 г., подадена от „ЗАД „ДаллБогг: Живот и здраве“ АД, [населено място], за спиране на изпълнението на решение № 940/27.06.2022 г. по в. т. д. № 2664/2021 г. на Апелативен съд София.

УКАЗВА на „ЗАД „ДаллБогг: Живот и здраве“ АД, [населено място], в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари