*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  №497

  гр. София, 02.06.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в закрито съдебно заседание на девети март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  разгледа докладваното от съдия Декова

  гр.дело № 3481 по описа за 2021 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Постъпила е касационна жалба от „Яшар – АЯА“ ЕООД, чрез процесуален представител адв.Д., срещу въззивно решение №16 от 28.06.2021г., постановено по в.гр.д.№82/2021г. на Окръжен съд - Кърджали, с което след частична отмяна на решение от 15.03.2021г. по гр.д.№996/2020г. на Районен съд - Кърджали, е уважен предявения от Х. Ю. М. срещу „Яшар – АЯА“ ЕООД иск с правно основание чл.344, ал.1, т.1 КТ и е потвърдено първоинстанционното решение в останалите части за уважаване на предявените искове с правно основание чл.344, ал.1, т.4 КТ, чл.221, ал.1 КТ и чл.224, ал.1 КТ.

  Касаторът счита, че са налице основания по чл.280, ал.1, т.1 и ал.2, пр.3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  В срока по чл.287, ал.2 ГПК е постъпил отговор от ответника по касационната жалба Х. Ю. М., чрез процесуален представител адв. Д., с който оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване. Претендира разноски.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирана страна, която има интерес от обжалването и е процесуално допустима.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр.отделение на ГК, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл.280, ал.1 ГПК намира следното:

  С въззивното решение е след частична отмяна на първоинстанционното решение е уважен предявения от Х. Ю. М. срещу „Яшар – АЯА“ ЕООД иск с правно основание чл.344, ал.1, т.1 КТ за признаване за незаконно и отмяната на дисциплинарното й уволнение, извършено със заповед № 1/27.08.2020г. на управителя на „Яшар – АЯА“ ЕООД и е потвърдено първоинстанционното решение в останалите части за уважаване на предявените искове с правно основание чл.344, ал.1, т.4 КТ за допусната поправка на основанието за уволнение, вписано в трудовата книжка на Х. Ю. М. за прекратяване на трудовото правоотношение с „Яшар – АЯА“ ЕООД, като вместо вписаното на 27.08.2020г. по чл.330, ал.2 т.6 КТ, да се чете „чл.327, ал.1 т.2 КТ по едностранно изявление от 27.08.2020г. на Х. Ю. М., достигнало до „Яшар – ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари