*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 493

  гр.София,

  15.06.2022 г.

  Върховен касационен съд на РБ, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на тридесет и първи май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател:ВЕСКА РАЙЧЕВА

  Членове: ГЕНИКА МИХАЙЛОВА

  АНЕЛИЯ ЦАНОВА

  като разгледа докладваното от съдията Райчева гр.д. № 608 описа за 2022 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК

  Обжалвано е решение № 361 от 12.11.2020 г. по в.гр.д. 738/2021 г. на OС – Плевен, в частта му, с която е уважен иск с правно основание чл.127 СК относно режима на лични отношения и издръжката, която се дължи от родител на непълнолетно дете.

  Жалбоподателят С. Х. С., чрез процесуалния си представител поддържа, че с въззивното решение съдът е дал разрешение на правни въпроси в противоречие с практиката на ВКС и които са от значение за точното приложение на закона и развитие на правото. Моли да се допусне касационно обжалване.

  Ответницата А. А. С., чрез процесуалния си представител в писмено становище поддържа, че не следва да се допуска касационно обжалване като се излагат съображения за неоснователност на касационната жалба. Претендират се разноски

  Върховният касационен съд, състав на четвърто г. о., като направи преценка за наличие на предпоставките на чл. 280 ГПК, приема за установено следното:

  Касационно обжалване на решението на въззивния съд не следва да се допусне.

  С обжалваното решение въззивният съд, като е потвърдил първоинстанционното решение, е предоставил родителските права на малолетното дете С. Х., родена на 09.04. 2015г. на неговата майка А. С. и определя местоживеенето на детето на адреса на майката, а на бащата е определен режим на лични отношения, като го е осъдил да заплаща месечна издръжка в размер на 400 лева. Съдът е определил режим на лични отношения на бащата с детето, като е постановил бащата да вижда и взима детето всяка първа и трета седмица от месеца от 17ч в петък до 17ч. в неделя с преспиване в неговия дом,един месец през лятото, който не съвпада с отпуска на майката, всяка четна година от 18ч. на 08.04. до 18ч на 10.04г., да взима детето в продължение на три дни по време на коледните празници всяка нечетна година от 08ч. на 24.12 до 18ч на 26.12.,както и да взима детето три дни по време на новогодишните празници всяка четна година за ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари