*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  №490

  гр. София, 14.06.2022 г.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и шести май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело № 291 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Д. К. М. срещу решение № 366/13.08.2021 г., постановено по възз. гр. дело № 414/2021 г. на Благоевградския окръжен съд. С обжалваното въззивно решение, при постановени частична отмяна и частично потвърждаване на първоинстанционното решение № 8613/31.12.2020 г. по гр. дело № 756/2020 г. на Петричкия районен съд, като краен резултат е постановено следното: Упражняването на родителските права по отношение малолетните деца на страните – П. Д. М., [дата на раждане] , и А. Д. М., [дата на раждане] , е предоставено на майката Т. П. К. (понастоящем с фамилно име Т.), при която е определено и местоживеенето на децата. Определен е режим на лични отношения на децата и бащата (жалбоподателя), както следва: всяка първа и трета събота и неделя в месеца от 10 ч. в събота до 17.30 ч. в неделя с преспиване в дома на бащата; един месец през лятото, несъвпадащ с годишния отпуск на майката; на Бъдни вечер от 17 ч. на 24 декември до 13 ч. на 25 декември с преспиване – всяка четна година; на Коледа от 13 ч. на 25 декември до 13 ч. на 26 декември с преспиване – всяка нечетна година; на рождените дни на децата, ако са свободни от училищни занимания – от 16 ч. до 17.30 ч. Жалбоподателят е осъден да заплаща месечна издръжка на децата си, в размер 250 лв. – на П. М. и в размер 200 лв. – на А. М., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното ѝ изплащане; както и да заплати издръжка за минало време – за периода 04.08.2019 г. - 04.08.2020 г., в размер 3 000 лв. – на П. М. и в размер 2 400 лв. – на А. М., ведно със законната лихва върху тези суми, считано от 05.08.2020 г. до окончателното им изплащане.

  При извършената служебна проверка съдът намира, че касационната жалба е процесуално недопустима в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари