*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 48

  София, 15.02.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на осемнадесети януари през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 3319 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Е. С. С. и Л. И. С. чрез пълномощника им адвокат К. Б. против решение, обявено под № 25 от 14.05.2021 г., том 67, стр.35, постановено по гр. д. № 30 по описа за 2021 г. на Окръжен съд-Монтана, с което е отменено решение от 4.09.2019 г. по гр. д. № 171/2018 г. на Районен съд-Берковица и вместо него е постановено друго за признаване за установено по отношение на Е. С. С. и Л. И. С., че Л. Г. Г., М. Б. Г. и И. Б. Г. са собственици на 233 кв.м., представляващи реална част от поземлен имот с идентификатор ***, целия с площ от 531 кв.м., която реална част е отразена в сиво по скица-проект от 12.01.2018 г. при граници: [улица], поземлен имот с идентификатор *** и река, като е отменен на основание чл.537, ал.2 ГПК нотариален акт № 81 от 21.03.2017 г., том І, рег. № 840, дело № 61/2017 г. на нотариус Е. П. относно описаната реална част и ответниците са осъдени да заплатят на ищците разноски за двете инстанции в размер на 1893 лв.

  Л. Г. Г., М. Б. Г. и И. Б. Г. са подали чрез пълномощника си адвокат Б. И. писмен отговор по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, с който оспорват наличието на основание за допускане на касационно обжалване и претендират възстановяване на направените разноски.

  За да се произнесе по наличието на основание за допускане на касационно обжалване, съдът съобрази следното:

  С решение № 8 от 2.02.2021 г. по гр. д. № 1673/2020 г. на ВКС, І гр. о. е обезсилено предходно въззивно решение по делото като постановено по нередовна искова молба /по която се претендира давностно владение на реална част от поземлен имот и признаване на права в съсобственост на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари