Решение №47/07.04.2022 по дело №2659/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  Р Е Ш Е Н И Е

  № 47

  гр. София, 07.04.2022 година

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Трето отделение в съдебно заседание на двадесет и четвърти март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: 1. АЛЕКСАНДЪР ЦОНЕВ

  2. ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ

  при участието на секретаря Валентина Илиева като изслуша докладваното от съдия Владимиров гр. дело № 2659/2021 година по описа на съда и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 290 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Електроразпределение Север“ АД с ЕИК[ЕИК] и седалище [населено място] чрез адв. М. против решение № 128/08.04.2021 г. по гр. д. № 723/2020 г. на Окръжен съд – Велико Търново.

  В жалбата се правят оплаквания за неправилност на въззивното решение, поради нарушение на материалния закон, съществено нарушение на съдопроизводствените правила и необоснованост. Иска се решението да бъде отменено и вместо него да се постанови друго за отхвърляне на предявения отрицателен установителен иск. Претендират са разноските.

  Ответникът А. С. Г. чрез адв. Т. оспорва касационната жалба, поддържа изразеното в отговора по чл. 287, ал. 1 ГПК становище за нейната неоснователност и също претендира разноски.

  Предмет на разглеждане е жалба срещу посоченото въззивно решение, с което е потвърдено решение № 266/31.08.2020 г. по гр. д. № 459/2020 г. на Районен съд – Горна Оряховица за уважаване на предявения от А. С. Г. против „Електроразпределение Север” АД отрицателен установителен иск с правно основание чл. 124, ал. 1 ГПК като е прието за установено в отношенията между страните, че ищецът не дължи на дружеството сумата от 11 969. 86 лв., представляваща стойността на допълнително начислена сума за електроенергия за периода от 14.06.2016 г. до 18.12.2019 г. по партида с клиентски № [ЕГН] и абонатен № [ЕГН] за обект с адрес: [населено място], [улица], за която е издадена фактура № [ЕГН]/23.03.2020 г. и са присъдени на ищеца разноски.

  Въззивният съд е постановил обжалвания правен резултат като е съобразил данните, отразени в констативен протокол № 1502718/18.12.2019 г. на служители на „Електроразпределение Север“ АД - В. за извършена на посочената дата техническа проверка на електромера, монтиран на обекта на ищеца на горния адрес, при която са снети показанията му, а измервателният уред е демонтиран и изпратен за експертиза в Български институт по метрология (БИМ). Приел е, че съставеният протокол е в съответствие с изискванията ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари