*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  5

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 430

  гр. София, 19.05.2022 г.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на единадесети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

  НИКОЛАЙ ИВАНОВ

  като разгледа докладваното от съдията Николай Иванов гражданско дело № 621 по описа на Върховния касационен съд за 2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура”, Поделение „У.” Горна Оряховица, с ЕИК-1308232430464, представлявано от пълномощника си инж. П. С. С., на длъжност Директор на поделение „У.” Горна Оряховица, чрез процесуален представител: П. С. Н. - Гл. юрисконсулт, срещу решение № 440/04.11.2021 г. по в.гр.дело № 509/2021г. по описа на Великотърновски окръжен съд. С обжалваното въззивно решение е отменено решение № 177/14.05.2021 г., постановено по гр. д. № 1983/2020г. по описа на Горнооряховския районен съд, с което съдът е отхвърлил всички предявени искове от К. Л. Х. по чл. 74, ал. 2 от КТ, чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 вр. с чл. 225, ал. 1 от КТ срещу Поделение „Управление на движението на влаковете и гаровата дейност“ /У./ [населено място], като незаконосъобразно, и вместо това е постановено: обявява сключения между К. Л. Х. и поделение „У.“ Горна Оряховица трудов договор № 1-124/10.09.2020г., за недействителен; признава за незаконно уволнението на същия и отменя Акт за прекратяване на трудов договор № IV - 137/03.11.2020г., с който трудовото правоотношение е прекратено на основание чл. 71, ал. 1 от КТ; възстановява К. Л. Х. на заеманата преди уволнението длъжност „инженер, инвеститорски контрол (специалист наеми и жилища) /главен специалист“ в поделение „У.“ Горна Оряховица; задължава поделение „У.“ Горна Оряховица да извърши поправка в трудовата книжка на същия, като заличи вписаното в нея прекратяване на трудовия договор, отменено като незаконосъобразно; осъжда поделение „У.“ Горна Оряховица да заплати на К. Л. Х. сумата от 7602,38лв., представляваща обезщетение за периода от 03.11.2020г. до 03.05.2021г., през който е останал без работа поради незаконно уволнение. В тежест на касатора са възложени държавна такса и разноски по делото.

  Касационната жалба е подадена в срок от процесуално легитимирано за това лице срещу подлежащо на касационно обжалване решение на въззивния съд и е процесуално допустима. В нея се поддържат оплаквания и съображения за ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари