*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за допускане
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Анотация

Въпрос

Налице ли е обективна невъзможност по смисъла на чл. 328, ал. 1, т. 12 КТ, когато е изтекъл срока на валидност на удостоверението за разрешение за психическа пригодност, издадено въз основа на Наредба 54 /02.06.2003 г. за медицинските и психологически изисквания към персонала, който осъществява железопътни превози на пътници и товари и съпътстващите ги дейности, и за провеждане на предпътни/предсмени/ медицински прегледи, респ. при наличие на отказ да се поднови удостоверението за психическа пригодност?

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на единадесети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

ЧЛЕНОВЕ:
ДАНИЕЛА СТОЯНОВА, НИКОЛАЙ ИВАНОВ

като разгледа докладваното от съдията Николай Иванов гражданско дело № 5141 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 288 от ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на Управление на движението на влаковете и гаровата дейност - София, към ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура”, представлявано от пълномощника си инж. Т. П., на длъжност Директор, чрез процесуален представител: Д. М.- Гл. юрисконсулт, срещу решение Решение №265643/07.09.2021 г., постановено по в.гр.д. №2283//2021 г. по описа на СГС. С обжалваното въззивно решение е потвърдено Решение № 20258781 от 23.11.2020 г., постановено по гр.дело №27668//2020 г. по описа на CPC, в частта му с която съдът на основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ е признал за незаконно и е отменил уволнението на Ц. П. К., извършено с акт за прекратяване на трудовото правоотношение №1981/1.6.2020 г. на директора на Управление на движението на влаковете и гаровата дейност - София, към НК „Железопътна инфраструктура, на основание чл. 328, ал. 1, т. 12 КТ поради обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор във връзка с издаденото психологическо удостоверение № 303/21.2.2020 г. на Психологическа лаборатория - ж.п. транспорт [населено място] към НМТБ Цар Борис Трети, [населено място]; възстановил е Ц. П. К. на длъжността „началник гара Курило“, РЦ Илиянци, при Управление на движението на влаковете и гаровата дейност - София, към НК „ Железопътна инфраструктура ;и осъден е ответникът Управление на движението на влаковете и гаровата дейност - София, към НК „Железопътна инфраструктура, [населено място] да заплати на Ц. П. К., на основание чл. 225, ал. 1 КТ, обезщетение за оставането му без работа за периода от 02.06.2020 г. до 11.11.2020 г. в размер на 5690.04 лв., ведно със законната ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

  • Решение
    *****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**
    Относно тълкуване на чл. 328, ал. 1, т. 12 КТ в хипотеза, когато служителят няма достъп до класифицирана информация, въпреки, че такава се изисква за длъжността, но поради непредприети действия за получаване на разрешение от страна на работодателя.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари