*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 422

  Гр.София, 18.05.2022г.

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на десети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ

  ЧЛЕНОВЕ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

  МАЙЯ РУСЕВА

  при участието на секретаря ..., като разгледа докладваното от съдията Русева г.д. N.595 по описа за 2022г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на И. З. И. срещу решение от 30.06.21 по г.д.№.81/2021 на Окръжен съд Монтана – с което е потвърдено решение от 25.02.21 по г.д.№.1217/2020 на РС Монтана за отхвърляне на предявения от касатора иск с правно основание чл.59 ал.9 СК за изменение на постановените по г.д.№.29/2018 на РС Монтана мерки спрямо малолетното дете З. И. З..

  Ответната страна Н. П. Н. не взема становище.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 ГПК, от процесуално легитимирано за това лице, срещу подлежащо на касационно обжалване въззивно решение и е процесуално допустима.

  За да се произнесе относно наличието на предпоставките по чл.280 ГПК за допускане на касационно обжалване на въззивното решение, ВКС съобрази следното:

  С обжалваното решение въззивният съд е приел, че не са налице визираните в чл.59 ал.9 СК предпоставки за промяна на установените със съдебна спогодба /от 7.03.18г./ по г.д.№.29/2018 на РС Монтана мерки спрямо малолетното дете З. /роден 2016г./ - съгласно които родителските права са предоставени на майката и е определен режим на контакти с бащата. Изяснил е, че споразумението е било постигнато след като страните /живели от 2014г. на семейни начала в дома на родителите на ищеца в [населено място]/ са се разделили през август 2017г., майката е напуснала семейното жилище и се е установила на живее с 9-месечния тогава З. първо при майка си в [населено място], а след това при баба си в [населено място]. Същевременно, от 7.03.18 тя е заживяла на семейни начала със свидетеля Т. В. в къщата на родителите му в [населено място] заедно със З., като от това й съжителство на 31.03.20 им се е родило дете Н.. З. е много привързан към майка си и към св.В., пречки за вземането му от бащата не са създавани. Доведените от последния свидетели /неговият баща, сестра и леля/ сочат, че когато осъществявал контакти с детето - на които присъствали и родителите ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари