*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 417

  гр. София, 17.05. 2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на четвърти май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

  ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

  като разгледа докладваното от съдията Маргарита Георгиева гражданско дело № 4965 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Г. П. П., чрез адв. Я. П., срещу въззивно решение № 211/23.07.2021 г., постановено по възз. гр. д. № 426/2021 г. по описа на Окръжен съд – Русе, в частта, с която в режима на лични отношения са включени и контакти между бащата В. Т. С. и детето С. В. С. всяка първа и трета събота и неделя от 10:30 ч. до 12:30 ч. българско време чрез видеовръзка посредством „скайп“, „вайбър“, телефон или друга комуникационна връзка, която майката се задължава да осигури, когато бащата не се намира на територията на Република България. В останалата част, с която е потвърдено първоинстанционното решение относно определения режим на лични отношения между бащата и детето, въззивното решение не е обжалвано и е влязло в сила.

  В изложението си по чл. 284, ал. 1, т. 3 ГПК жалбоподателката се позовава на основанието по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК и сочи, че въззивното решение противоречи на ТР № 1/09.12.2013 г. по тълк. д. № 1/2013 г. на ОСГТК на ВКС, но конкретен правен въпрос в тази връзка не е формулиран. Бланкетно се поддържа, че обжалваното решение е очевидно неправилно – чл. 280, ал. 2, пр. 3-то ГПК.

  Ответникът по жалбата – В. Т. С., представляван от адв. А. С., в писмен отговор поддържа становище, че в изложението липсва формулиран правен въпрос и касационното обжалване не следва да се допуска. Претендира разноски.

  Касационната жалба е допустима – подадена е в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна и срещу подлежащо на касационно обжалване въззивно решение.

  Върховният касационен съд, състав на Трето гражданско отделение, по предпоставките за допускане на касационно обжалване намира следното:

  По делото е прието за установено, че страните са родители на детето С. В. С., родено на 03.03.2013 г. по време на съвместното им съжителство. С решение от 09.06.2015 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари