*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 415

  София, 17.05.2022 г.

  В И М Е Т О НА Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и втори февруари, две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: МАРИО ПЪРВАНОВ

  Членове: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело № 3525/2021 г.

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на М. Т. Р., подадена от пълномощника му адвокат М. П., срещу решение №98 от 17.05.2021 г. по в. гр. дело №119/2021 г. на Русенския окръжен съд в частта, в която е потвърдено решение № 260525 от 04.12.2020 г. по гр. дело № 668/2020 г. на Русенския районен съд относно упражняването на родителските права по отношение на малолетния Т. М. Т.. То е предоставено на майката Е. А. А., като е определено местоживеене при нея, определен е режим на лични контакти между бащата М. Т. Р. и детето Т. М. Т. – всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца от 18.00 часа в петък до 18.00 часа в неделя, с преспиване, както и по един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

  Ответницата по касационната жалба Е. А. А., чрез адвокат М. В., оспорва касационната жалба и иска присъждане на разноски.

  Въззивният съд е приел, че М. Т. Р. и Е. А. А., са баща и майка на детето Т. М. Т.. Детето Т. е родено от съвместното им съжителство. През 2013 г. те се разделили, като по силата на извънсъдебно споразумение, подписано от тях с нотариално заверени подписи на 23.04.2013 г. се съгласили родителските права да бъдат предоставени за упражняване на майката Е. А. А., като местоживеенето на детето да бъде при нея. От събраните по делото доказателства е установено, че и двамата родители имат желание да упражняват родителските права и разполагат с достатъчен капацитет да отглеждат малолетния Т. Т.. Детето е силно привързано и към двамата, емоционалната му връзка с родителите не е нарушена, което е допринесло за пълноценното му развитие. Очевидно е, че жилищните условия при бащата са по-добри – същият разполага със собствено жилище с достатъчно пространство и няма задължение да издържа и да гледа други деца, тъй като Т. му е единственото дете. В този смисъл ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари