*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 411

  гр. София, 16.05. 2022 г.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на четвърти май през две хиляди и двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ:ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

  ЛЮБКА АНДОНОВА

  като разгледа, докладваното от съдия Любка Андонова гр. дело № 1438/2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на П. А. А., намиращ се понастоящем в С. централен затвор, Втора група срещу решение № 50/10.1.2022 г, постановено по в.гр.дело № 2760/2021 г на САС, ГО, 7 въззивен състав, с което е потвърдено решение № 165/14.7.21 г по гр.дело № 9764/2020 г по описа на СГС, ГО, 1-6 състав, с което са отхвърлени като неоснователни предявените от касатора срещу КПКОНПИ искове по чл.2а от ЗОДОВ за присъждане на обезщетение за имуществени вреди в размер на 120 000 щ.д., представляващи приноса му в придобитото от „СВТ и Т“ ЕООД имущество, което е присвоено от съпругата му с помощта на двама магистрати, както и сумата 20 000 лв-представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразяващи се в умишлено създаване на страх от ответника, уронващо достойнството му, пораждащо недоверие в конституционните му права, гарантирани безусловно, които вреди са настъпили и са в пряка причинна връзка с бездействия от страна на КПКОНПИ във връзка с подадени от А. сигнали вх.№ ЦУ 01-С-228/15.6.2018 г и вх.№ С-238/19.6.2018 г, допълнен със сигнал вх.№ 7794/28.6.18 г.Двете инстанции са осъдили ищеща-касатор в настоящото производство да заплати на ответника на основание чл.78 ал.8 ГПК юрисконсултско възнаграждение в размер на по 450 лв.

  В касационната жалба се подържа, че въззивното решение е неправилно и незаконосъобразно.

  Ответникът по касационната жалба КПКОНПИ, представляван от председателя С. Ц., оспорва същата по съображения, изложени в писмен отговор, депозиран чрез процесуалния му представител ст.юрисконсулт П. А..Подържа, че не са налице основания за допускане на въззивното решение до касационен контрол.Претендира юрисконсултско възнаграждение.

  Контролиращата страна-Прокуратурата на РБ не взема становище по касационната жалба.

  Касационната жалба е подадена в законоустановения срок, от надлежна страна, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт, поради което е процесуално допустима.

  С обжалваното въззивно решение е прието, че първоначално в периода м.септември-м.ноември 2016 г А. е подал до тогавашния министър-председател Б. Б. жалби срещу министър Е. З., в качеството й на представляващ ВСС срещу двама магистрати и срещу министър Р. Б. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари