*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  6

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 405

  гр.София, 13.05.2022 г.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето отделение на Гражданска колегия в закрито съдебно заседание на пети май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Томов

  ЧЛЕНОВЕ: Драгомир Драгнев

  Геновева Николаева

  като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. № 5084 по описа за 2021 г. приема следното:

  Производството е по реда на чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Н. Й. Б. против решение № 103 от 10.08.2021 г., постановено по въззивно гражданско дело № 167 по описа за 2021 г. на Великотърновския апелативен съд, с което е потвърдено решение № 26 от 10.02.2021 г. по гр. д. № 344 по описа за 2020 г. на Великотърновския окръжен съд за разваляне на основание чл. 87, ал. 3 ЗЗД на сключения между С. В. В./починал и заместен от наследника си по закон О. С. В./ и ответницата Н. Й. Б. договор от 24.11.2017 г., обективиран в нотариален акт № 1406, том 8, нотариално дело № 1068/2017 г. на нотариус, вписан под № 296 на НК, действащ в района на Районен съд – Горна Оряховица, по силата на който С. В. В. прехвърлил на Н. Й. Б. правото на собственост върху самостоятелен обект с идентификатор .................... в жилищна сграда с идентификатор ............... по КККР, одобрени със Заповед № РД-18-1539/31.08.2018 г. на Изпълнителния директор на АГКК, разположена в поземлен имот с идентификатор ..................., с предназначение жилище (апартамент) № 8, на едно ниво, етаж трети, с площ от 86,84 кв. м., заедно с прилежащите му избено помещение № 3 с площ от 27.01 кв. м., таванско помещение № 5 с площ от 28.93 кв. м. и 5.1954/100 идеални части от общите части на сградата, съответните на застроената площ идеални части от правото на строеж, при съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – ................, над обекта – .........................., под обекта – ........................, находящ се на адрес: [населено място], [улица], вх. А, срещу задължението на ответницата да дава на С. В. В. издръжка и да го гледа докато е жив, като му осигурява всичко необходимо за един спокоен и нормален живот – храна, облекло, отопление, лекарства и грижи.

  Касаторът твърди, че решението на Великотърновския апелативен съд ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари