*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 401

  гр. София, 29.06.2022 година

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение в закрито съдебно заседание на десети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: АННА БАЕВА

  ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

  изслуша докладваното от съдия Анна Баева т.д. № 1672 по описа за 2021г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационни жалби на „Нова инвестмънт трейд“ ЕООД, представлявано от адв.М. К., и „Крит“ ЕООД, представлявано от юрк. В. И., срещу решение № 86 от 22.02.2021г. по т.д. № 2603/2020г. на Софийски апелативен съд, 6 състав, с което е потвърдено решение № 1162 от 05.08.2020г. по т.д. № 66/2019г. на Софийски градски съд, Търговско отделение, VI – 8 състав в частта, с която са уважени предявените от Главен публичен изпълнител към Дирекция „Събиране“ на ТД на НАП София против „Нова инвестмънт трейд“ ЕООД и „Крит“ ЕООД искове по чл.216, ал.1, т.3 ДОПК и е прогласен за недействителен по отношение на държавата извършеният от „Крит“ ЕООД апорт в капитала на „Нова инвестмънт трейд“ ЕООД на седем броя недвижими имоти – апартамент № 401 В, апартамент № 501 В, апартамент № 601 В, ателие № Д 102, ателие № Д 103, ателие № Д 105 и апартамент № П 302, ведно с принадлежащите им помещения и идеални части от общите части на сградата, находяща се в УПИ I – 414, 415, 416 от квартал 64 по плана на [населено място], местност „Манастирски ливади – Изток“.

  Касаторът „Нова инвестмънт трейд“ ЕООД поддържа, че въззивното решение е незаконосъобразно и неправилно поради съществено нарушение на съдопроизводствените правила и необоснованост. Поддържа, че по делото не е установен релевантният за изхода на спора факт, а именно надлежното връчване на „Крит“ ЕООД на заповедта за възлагане на ревизия. Сочи, че представеното удостоверение за извършено връчване по електронен път не притежава характеристиките на официален документ. Поддържа, че съдът не е извършил служебна проверка относно валидността на административните актове – заповед за възлагане на ревизия и ревизионен акт. В тази връзка счита, че в противоречие с АПК и с принципа за законност, обективиран в чл.5 ГПК, въззивният съд е приел, че възраженията за нищожност на тези актове са срочни и незаявяването им в срока за отговор на исковата ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари