Определение №40/25.01.2022 по дело №4085/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 40

  София, 25.01. 2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на шести декември през две хиляди двадесет и първата година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

  ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр.д. № 4085 по описа на четвърто гражданско отделение на ВКС за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационната жалба на Т. С. М., с адрес в [населено място], представляван от адв. С. А., против въззивното решение № 262843 от 5 май 2021 г., постановено по в.гр.д. № 13428/2019 г. по описа на Софийския градски съд, с което е отменено решение № 150298 от 25 юни 2019 г., постановено по гр.д. № 76072/2017 г. по описа на Районен съд София, в частта за предоставяне на родителските права по отношение на детето Е. Т. М., родено на ......... г., на бащата Т. С. М., при когото тo да живее, за определяне на режим на лични отношения на детето с майката Н. К. Н. и за осъждане на майката да заплаща месечна издръжка, като вместо това упражняването на родителските права е предоставено на майката Н. К. Н., при която е определено местоживеенето на детето, определен е следният режим на лични отношения на бащата с детето: всеки първи и трети петък, събота и неделя на месеца от 18:00 часа в петък до 18:00 часа в неделя, с преспиване; тридесет дни през лятото, с преспиване, по време несъвпадащо с платения годишен отпуск на майката, като последната се задължава до 30 април на съответната година да уведоми писмено бащата кога ще ползва отпуска си, а ако не направи това в посочения срок, бащата ще има право да определи дните, през които ще вземе детето, като уведоми писмено майката до 31 май на съответната година, и като през посочените периоди по време на лятната ваканция бащата взима детето в 10:00 часа на първия ден до 18:00 часа на последния ден; през всяка четна година - за коледните празници, за времето от 10:00 часа на 24 декември до 18:00 часа на 29 декември, с преспиване; през всяка нечетна година - за новогодишните празници, за времето от 10:00 часа на 30 декември до 18:00 часа на 3 януари на следващата нечетна година, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари