*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 396

  София, 18.05.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в закрито заседание на двадесет и първи април през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа докладваното от съдия М.Христова гр.дело № 4532 по описа за 2021г. взе предвид следното:

  Производството по делото е образувано по касационна жалба от Г. К. Г., чрез адвокат Д. Д., срещу въззивното решение на Хасковски окръжен съд №260185/17.06.2021г. по в.г.д.№98/2021г.

  В жалбата са изложени доводи за немотивираност и неправилност на решението, поради нарушение на материалния закон, съществено нарушение на процесуалните правила и необоснованост.

  Насрещната страна „ЯНИС ХАСКОВО“ ЕООД, гр.Хасково, с писмен отговор в срока по чл.287, ал.1 от ГПК, чрез адвокат Д. К., оспорва жалбата. Твърди, че не са налице основания за допускане на касационното обжалване, тъй като в изложението не е посочено какво е значението на поставените въпроси за правото и за точното прилагане на закона и са по същество на правния спор. Не е посочено и в какво се изразява противоречието на решението с посочената практика на ВКС. В условие на евентуалност, изразява становище за неоснователност на жалбата. Претендира присъждане на направените по делото разноски.

  Съставът на Върховния касационен съд намира, че касационната жалба е подадена в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна и отговаря на изискванията по чл. 284, ал. 1 и 2 ГПК.

  Приложено е и изложение по чл. 280, ал. 1 ГПК, с което са изпълнени и условията на чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК.

  Същата е частично недопустима като насочена срещу акт, който е изключен от касационен контрол.

  Съобразно разпоредбата на чл.280, ал.3, т.3 от ГПК не подлежат на касационно обжалване решенията по въззивни дела по трудови спорове, с изключение на решенията по исковете с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 и т.3 от КТ и по исковете за трудово възнаграждение и обезщетения по трудово правоотношение с цена на иска над 5 000лв.

  Част от предявените в настоящото производство искове са с цена от 2 281,39лв. по иска с правно основание чл.128, ал.2 от КТ; от 3 000лв. по иска с правно основание чл.215, ал.2 вр. чл.121а, ал.1, т.1 от КТ; от 560лв. по иска с правно основание чл.221, ал.1 от КТ; от 305лв. по иска с правно основание чл.224 от КТ, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари