*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  3

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 377

  гр. София, 11.08.2022 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, ВТОРО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на единадесети август през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ЧЛЕНОВЕ: МАДЛЕНА ЖЕЛЕВА

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова ч.т.д. № 1739 по описа за 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 282, ал. 2, т.1 от ГПК.

  Молителят ЗАД „ДаллБогг: Живот и Здраве“ АД чрез адвокат Д. С. сочи, че е подал касационна жалба срещу невлязло в сила осъдително въззивно решение № 135 от 25.07.2022 г. по т.д. 159/2022 г. по описа на Апелативен съд Бургас. Представя доказателства за внесена парична сума в общ размер 251 364 лв, която според него обезпечава изпълнението на решението, с което е потвърдено присъждането на застрахователни обезщетения на ищците от по 64 000 лв на всеки от тримата, както и присъдените на всеки от тях обезщетения за забавено изпълнение на парични задължения.

  Моли да се допусне спиране изпълнение на невлязлото в сила осъдително въззивно решение на Апелативен съд Бургас по в.т.д. 159/2022 г., на основание чл. 282, ал. 2, т. 1 от ГПК.

  Върховният касационен съд, състав на Второ търговско отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

  Представено е в цялост соченото въззивно търговско дело. Видно от данните по делото е , че е постановено осъдително въззивно съдебно решение, с което Апелативен съд – [населено място] е потвърдил решение на първоинстанционния съд № 2 от 04.02.2022 г.. п от.д. 150/2019 г. по описа на ОС – Сливен. С оглед постановеното решение, в полза на Г. Г. С., Надежда С. Д. и Г. Т. С. са присъдени на всеки от тях по 64 000 лв застрахователно обезщетение, на основание договор за гражданска отговорност, за причинените им неимуществени вреди от смъртта на Т. Г. С., в пътно-транспортно произшествие на 16.06.2019 г. Постановено е осъждането на застрахователя „ДаллБогг: Живот и Здраве“ АД да заплати посочените застрахователни обезщетения.

  Срещу решението на въззивния съд е подадена касационна жалба на 03.08.2022 г., като видно от данните по делото, че не е връчено съобщение с препис от въззивното решение на жалбоподателя, но с оглед датата на постановяване на въззивното съдебно решение 25.07.2022 г., следва да се приеме, че предвиденият в чл. 283 от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари