*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 373

  гр. София, 08.08.2022 год.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, състав на Второ търговско отделение, в закрито заседание на осми август през две хиляди двадесет и втора година, в състав

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ЙОНКОВА

  ИВО ДИМИТРОВ

  като изслуша докладваното от съдията Иво Д. ч.т.д. № 1737 по описа за 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 282, ал. 2, т. 1 ГПК.

  Постъпила е молба от ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО „ОЗК ЗАСТРАХОВАНЕ“ АД, чрез упълномощен процесуален представител на дружеството - адв. И. И. от САК, с искане за спиране изпълнението на въззивно решение № 344 от 07. 06. 2022 г., постановено от Апелативен съд – Пловдив по в.т.д. № 700 по описа на съда за 2022 г.

  С Разпореждане от 18. 07. 2022 г. на Председателя на II т.о. на ВКС молбата за спиране е оставена без движение до отстраняване на констатирани нередовности, като на молителя е указано в едноседмичен срок, считано от получаването на препис от разпореждането с указанията, да представи: копия от обжалваното въззивно решение на Апелативен съд - Пловдив, както и от първоинстанционното решение; подписана от адвокат И. И. касационна жалба; подписано от адв. И. И. изложение на основанията за допускане до касационно обжалване по чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК, което да е относимо към в.т.д. № 700/2022 г. на Апелативен съд Пловдив; доказателства за датата на връчване на обжалваното въззивно решение, чието спиране се иска; платежен документ за 30 лв. по сметка на ВКС – държавна такса за допускане на касационно обжалване; платежен документ за внесено обезпечение по сметка на ВКС, в чието основание за плащане да е посочено конкретното дело на обжалвания съдебен акт - в.т.д. № 700/2022 г. на Апелативен съд - Пловдив.

  Препис от разпореждането с дадените указания е връчено на молителя на 25. 07. 2022 г., с оглед на което едноседмичният срок за тяхното изпълнение е изтекъл на 01. 08. 2022 г., като към настоящият момент по делото не са постъпвали доказателства относно изпълнението на дадените указания.

  При така изложеното и с оглед неизпълнението от страна на молителя в определеният му от съда срок, на указанията за отстраняване на констатираните нередовности на молбата за спиране на изпълнението на невлязлото в сила въззивно решение, настоящият касационен състав намира, че ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари